Conveni entre el Prat i l'EMT per implantar l'Àrea Bicing

El nou servei de préstec de bicicletes tindrà 25 estacions en aquest municipi
Font: Aj. El Prat
09/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el president de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Antoni Poveda, han signat un conveni de col·laboració per a la implantació del sistema públic de mobilitat en bicicleta, Àrea Bicing, al municipi.

El conveni preveu, en una primera fase, crear al Prat 25 estacions de préstec de bicicletes a tot el municipi, amb 16 ancoratges cadascuna. La ubicació de les estacions serà determinada de comú acord entre l'Ajuntament i l'EMT. L'objectiu final és aconseguir una xarxa d'estacions situades a una distància màxima entre elles de 300 a 400 metres. La primera fase cobrirà preferentment els trajectes bàsics, especialment els que connecten les estacions de transport, per afavorir la intermodalitat, i els principals equipaments i serveis públics de la ciutat.

El conveni també estableix la instal·lació de cartells de publicitat i d'informació del sistema bicing a les estacions de les bicicletes i als seus voltants. El bicing al Prat començarà amb 200 bicicletes i tindrà un cost aproximat de 3.000 euros per bicicleta i any. El sistema tarifari preveu una fracció inicial de temps d'ús gratuït i fraccions posteriors de pagament. Respecte a l'abonament, es preveu oferir-lo de tipus anual, mensual i diari.

--
Notícies relacionades a 'Sostenible.cat':
El Bicing s'estén al conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona
L'ajuntament de Sant Boi signa un conveni per implantar l'Àrea Bicing al municipi
L'Àrea Bicing arribarà a Viladecans en un any

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. D'aquesta forma, la ciutadania pot aportar idees per tal de millorar la qualitat de vida a la ciutat, mitjançant la mitigació dels efectes del canvi climàtic i el foment d'una transició ecològica. 

Butlletí