Conveni entre el Prat i l'EMT per implantar l'Àrea Bicing

El nou servei de préstec de bicicletes tindrà 25 estacions en aquest municipi
Font: Aj. El Prat
09/02/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el president de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Antoni Poveda, han signat un conveni de col·laboració per a la implantació del sistema públic de mobilitat en bicicleta, Àrea Bicing, al municipi.

El conveni preveu, en una primera fase, crear al Prat 25 estacions de préstec de bicicletes a tot el municipi, amb 16 ancoratges cadascuna. La ubicació de les estacions serà determinada de comú acord entre l'Ajuntament i l'EMT. L'objectiu final és aconseguir una xarxa d'estacions situades a una distància màxima entre elles de 300 a 400 metres. La primera fase cobrirà preferentment els trajectes bàsics, especialment els que connecten les estacions de transport, per afavorir la intermodalitat, i els principals equipaments i serveis públics de la ciutat.

El conveni també estableix la instal·lació de cartells de publicitat i d'informació del sistema bicing a les estacions de les bicicletes i als seus voltants. El bicing al Prat començarà amb 200 bicicletes i tindrà un cost aproximat de 3.000 euros per bicicleta i any. El sistema tarifari preveu una fracció inicial de temps d'ús gratuït i fraccions posteriors de pagament. Respecte a l'abonament, es preveu oferir-lo de tipus anual, mensual i diari.

--
Notícies relacionades a 'Sostenible.cat':
El Bicing s'estén al conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona
L'ajuntament de Sant Boi signa un conveni per implantar l'Àrea Bicing al municipi
L'Àrea Bicing arribarà a Viladecans en un any

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Article

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

Butlletí