Continua la recuperació de l'espai fluvial del Llobregat a Sant Boi

Font: Ajuntament de Sant Boí de Llobregat
25/10/2010 - 00:00

Aquest mes d'octubre han començat les obres de restauració del Camí del Sorral entre Sant Boi i El Prat. Les obres es financen mitjançant el Fons Estatal d'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL) i complementen els treballs en curs del projecte de recuperació ambiental del riu Llobregat conegut com a Tram 2-Fase 2. El conjunt d'aquestes obres permetrà recuperar valors naturals de la vegetació i la fauna autòctones i afavorir l'ús públic de l'entorn fluvial, tant a peu com amb bicicleta.

Les obres del FEOSL afecten els dos marges del riu. En el marge dret, s'actua en el tram d'1,4 km situat entre la carretera comarcal C-245 i el terme del Prat. Aquest tram es coneix com a Camí del Sorral. Les obres donaran continuïtat a la zona de parc i passeig creada ara fa dos anys.

Ús públic de la llera
Pel que fa a l'ús públic de la llera del riu, es connectaran els camins de mota amb baixadors i se n'anivellarà el pendent per facilitar el passeig a peu i amb bicicleta. També està prevista la creació d'una àrea d'estada amb bancs i taules.

Valors naturals
Es plantaran arbres i arbustos característics dels espais fluvials, com salzes, pollancres i tamarius. S'eliminarà la canya americana, espècie invasora de la llera dels rius mediterranis, i es preservaran les illes de terreny protegides com a espais de nidificació i descans de les aus.

Les aus del riu
Les obres del FEOSL també serviran per connectar la passera del riu amb els jardins de Darwin (al costat de l'estació del carrilet). En aquest entorn, concretament en el mur de l'avinguda de Maria Girona, es posaran figures de ferro de dotze aus representatives del riu Llobregat, que es podran veure il·luminades per la nit.

30 km de passeig
La Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (MMAMB) executa i gestiona les diferents actuacions que es duen a terme en l'espai fluvial del Llobregat. En la seva globalitat, els diferents projectes permetran recuperar socialment i ambientalment el tram metropolità del riu. Al final del procés serà possible passejar a peu o amb bicicleta al llarg dels 30 km compresos entre el pont del Diable de Martorell i el mar.

Relacionats

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Butlletí