Contenidors 'intel·ligents' a Viladecavalls

Font:La Torre
19/03/2013 - 00:00

Durant aquesta setmana i la propera, els ciutadans i ciutadanes de Viladecavalls poden llençar els envasos en un "contenidor intel·ligent" que s'ha instal·lat al Centre Cívic Paco Cano. En llençar allà els envasos s'obtenen punts bescanviables per premis sostenibles com bosses per anar a comprar el pa, sabó fet amb oli, bosses de la compra reutilitzables, un embolcall d'entrepans o fins i tot un compostador casolà.

Sota el nom de "Reciclar té recompensa", aquesta actuació del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental passarà també els propers mesos pels municipis de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans. Les darreres setmanes, els "contenidors intel·ligents" han estat a Terrassa.

Aquesta activitat forma part de la campanya de sensibilització del Consorci i els ajuntaments de la comarca "Si recicles bé, tothom estalvia". Amb aquesta actuació es vol aprofundir en diferents missatges. D'una banda, incidir en el fet que els residus tenen un valor que no podem desaprofitar i, de l'altra, conscienciar que cada residu pot ser un nou recurs si se separen correctament.

Durant els dies que les màquines siguin a cada municipi, un equip d'informadors i informadores ambientals seran allà per poder ajudar a les persones que vulguin dipositar els envasos, informar-los de com aconseguir els regals sostenibles i donar-los consells pel reciclatge a casa.

Com funciona?
Enlloc de portar els envasos al contenidor groc, els ciutadans i ciutadanes poden portar els envasos als "contenidors intel·ligents" amb forma de màquina expenedora de refrescos. S'hi podran llençar envasos de begudes com ampolles de plàstic grans i petites, briks grans i petits i llaunes de refresc. La màquina compacta els envasos els va emmagatzemant. Cada dia es retiraran els envasos per tal de poder-los gestionar a la corresponent planta de tractament.

I per aquest gest el ciutadà obté la seva recompensa: per cada envàs dipositat s'aconsegueix un punt. I amb els punts es poden aconseguir regals sostenibles. Per exemple, amb cinc punts s'aconsegueix una pastilla de sabó feta amb oli o un sac de compost. Amb 20 punts es pot sol·licitar una bossa del pa de roba, amb 30 punts es pot demanar un Boc n'Roll (embolcall de roba reutilitzable pels entrepans) i amb 40 punts un joc de bosses de reciclatge per dipositar el vidre, els envasos i el paper-cartró. Per als més recicladors també hi ha un premi que s'assoleix amb 200 punts: un compostador domèstic per poder convertir la matèria orgànica en compost a casa.

Qui vulgui rebre els regals els haurà de sol·licitar enviant una butlleta amb les dades personals i adjuntant els punts aconseguits al Consorci de Residus. Les butlletes es podran aconseguir en els punts on s'instal·lin les màquines i també a la pàgina web www.residusdequalitat.cat .

Relacionats

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi. Tota l’energia dispensada per les electrolineres de l’AMB prové de fonts renovables.

Butlletí