Consumir més… part de la solució o del problema?

Setenes Jornades de Comerç Just i Consum Responsable
06/03/2009 - 00:00
Amb aquest títol, la Xarxa de Consum Solidari convoca les jornades de Comerç Just i Consum Responsable, que tindran lloc el 6 i 7 de març a Barcelona. Sortirem de la crisi amb més rebaixes i consum? Podem créixer indefinidament?

"L'actual model de producció, comercialització i consum no és part de la solució sinó part del problema." Aquesta és la premissa en què es basen les setenes Jornades de Comerç Just i consum Responsable, que els dies 6 i 7 de març organitza la Xarxa de Consum Solidari al Convent de Sant Agustí a Barcelona.

Aquest any, les jornades coincideixen en època de crisi econòmica i, per això, la Xarxa de Consum Solidari vol aprofitar per fer-nos reflexionar: per sortir de la crisis cal tornar a fer créixer el consum? No promouen els plans de subvencions i crèdits a empreses i banc noves formes d'endeutament? Es pot créixer indefinidament? O hi ha altres vies?

Per respondre totes aquestes preguntes, durant les jornades es parlarà del paper del consum en l'economia crítica, de la crisi ecològica, de les alternatives que hi ha des de l'agricultura i l'alimentació i del paper dels bancs regionals i els tractats comercials.

També se sentiran les veus de moviments socials i organitzacions que treballen en aquest mateix sentit a l'Amèrica Llatina de la mà de Juan Pablo Muñoz, director de l'entitat Tierra Nueva i que parlarà del rol de la sobirania alimentària a la nova Constitució de l'Equador, i Mireya Sanz, professora cubana que explicarà el cas de l'agroecologia en aquest país.

Programa de les Setenes Jornades de Comerç Just i Consum Responsable

Relacionats

Butlletí