Connecta’t amb la Natura

Del 28 de setembre al 7 d'octubre se celebra la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, amb més de 300 activitats a tota Europa
Font: Xarxa de Custòdia del Territori
22/09/2012
La Setmana s'inicia amb la campanya fotogràfica Connecta't amb la Natura, que convida a la ciutadania a gaudir, viure i connectar amb la natura, i que ja compta amb el suport d'importants personalitats

 

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que tindrà lloc entre el 28 de setembre i el 7 d'octubre, ofereix més de 130 activitats arreu de Catalunya, organitzades per més de 50 entitats, per viure la terra i conscienciar-nos de la necessitat de conservar-la i tenir-ne cura. Les activitats són molt variades: des d'un curs d'iniciació a la fotografia de natura, sortides d'observació d'ocells, jornades de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català o un taller dels secrets de les herbes remeieres.

La Xarxa de Custòdia del Territori - xct - és qui promou aquesta campanya, en el marc del projecte europeu LANDLIFE, i amb el suport de la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En paral·lel ja està en marxa la campanya fotogràfica Connecta't amb la Natura, una forma diferent i divertida de conèixer la Setmana de la Custòdia del Territori i participar-hi.

La campanya convida a retrobar-se amb els petits plaers que ens proporciona el contacte amb la natura i a compartir aquesta experiència a través d'una fotografia que es pot penjar al web de la setmana o a través de Twitter amb el hashtag #connectanatura. Les millors fotografies formaran part d'una exposició itinerant per Europa que s'inaugurarà al CosmoCaixa de Barcelona, amb el suport de la Fundació La Caixa.

A més a més, la campanya compta amb el suport i la participació de moltes cares conegudes: des de Pilarín Bayés dibuixant una alzina al seu pati, el cuiner Nandu Jubany a l'hort d'on treu els millors productes de la terra, el fotògraf Jordi Bas esperant l'instant precís per immortalitzar la natura o fins al president de la Generalitat de Catalunya, Molt Hbl·le. Artur Mas, observant l'infinit de la mar blava. I altres persones conegudes com: Albert Bosch, Lluís Recoder, Cristina Herranz, Jordi Mas, Mònica Lafuente, Pallasso Jam, Pochetino, o Rosa Galindo. Al web de la campanya s'hi poden trobar aquestes i altres cares conegudes!

(P)

El projecte europeu LANDLIFE

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori forma part del projecte LANDLIFE (LIFE 10/INF/ES/540) un projecte LIFE+ 2011-2014 d'Informació i Comunicació, liderat per la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) i cofinançat per la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Els altres socis al projecte són: CEN L-R - Conservatori d'Espais Naturals del Llenguadoc - Rosselló, Legambiente, Eurosite i Prysma.

El projecte LANDLIFE té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, entitats de conservació, persones propietàries i altres agents específics, com una eina eficaç i d'èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat.

Relacionats

Article

La participació ciutadana en les polítiques públiques és clau per a una bona governança de Catalunya. Dur a terme unes decisions que han estat socialitzades i enriquides amb les diverses visions dels col·lectius implicats és estratègic per a unes polítiques efectives.

Notícia

L’objectiu és afavorir el debat i contrastar idees sobre el nou reglament mentre aquest s’està elaborant

Butlletí