Confirmada la presència del musclo zebrat en aigües del Segrià

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ja va alertar de l'expansió d'aquesta espècie invasora
Font: 3cat24.cat
19/08/2009

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha confirmat que el musclo zebrat s'estén més enllà de l'Ebre i de les aigües tarragonines després de detectar-ne larves en aigües del pantà d'Utxesa, al Segrià. L'ACA també ha confirmat que la presència del musclo zebrat continua sent important als pantans de Flix i Riba-roja, a la Ribera d'Ebre.

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ja va alertar de l'expansió d'aquesta espècie invasora i problemàtica pels efectes nocius que té sobre els ecosistemes i les infraestructures de canalització d'aigua. La CHE va detectar-la en aigües dels pantans de Talarn, al riu Noguera Pallaresa i al de Rialp i Sant Llorenç de Montgai, al riu Segre, tots dos afluents de l'Ebre.

L'ACA, que ha constatat la presència de l'espècie al Segrià, ha assegurat que encara no s'ha detectat en altres conques internes de Catalunya. A més, l'agència assegura que en properes anàlisis s'haurà de veure si la presència d'aquest mol·lusc s'acaba consolidant en aigües de la demarcació de Lleida.

Relacionats

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Butlletí