Comptadors solidaris d'urgència per a famílies de Terrassa sense aigua potable

Font: Lluïsa Tarrida. MónTerrassa

30/04/2020 - 00:06

L'Ajuntament ha realitzat una quarantena d'actuacions per assegurar-se que amb el tancament de les fonts públiques ningú es quedava sense accés a l'aigua

Una de les primeres mesures que l'Ajuntament de Terrassa va prendre un cop decretat l'Estat d'Alarma i ja amb el confinament obligat va ser el tancament de les fonts públiques. Va ser així com des del govern van tenir coneixement que hi havia gent a la nostra ciutat que no tenia aigua corrent a casa ni cap alternativa per aconseguir-la. La idea d'instal·lar comptadors d'aigua solidaris ja s'estava treballant des de feina setmanes des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat, però encara s'estava acabant d'ultimar els criteris d'accés, amb la col·laboració de Serveis Socials. "La crisi ens ha permès fer una diagnosi més acurada i ràpida de la situació de vulnerabilitat a Terrassa", ha explicat la tinenta Lluïsa Melgares.

Davant d'aquesta situació d'emergència, des de Territori es va fer una instrucció urgent per "evitar el risc de salut pública, i es va ordenar a Serveis Socials que identifiqués els casos en què calia instal·lar un dels comptadors solidaris o assegurar-se que les instal·lacions eren les que es necessitaven per rebre aigua corrent als domicilis". Així s'ha fet. L'Ajuntament ha realitzat 41 actuacions que han representat un cost de 3 mil euros per assegurar l'accés a aigua potable de totes les famílies de Terrassa. Es tracta però d'una mesura "provisional", que s'ha fet seguint el procés de revisió i emmirallant-se amb com s'està fent des de l'Ajuntament de Barcelona, a l'espera de poder fer els tràmits oficials un cop hagi finalitzat l'estat d'Alarma.

Melgares subratlla que "en tots els casos hi ha un informe previ de Serveis Socials on s'explica la situació de vulnerabilitat de la família i on es demana a Taigua que instal·li els comptadors solidaris". En alguns casos, no ha calgut instal·lar un comptador, sinó reparar el que ja hi havia o arreglar la instal·lació.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Article

La trobada anual de l’economia i la cultura transformadores del Bages es reconverteix en un festival i cicle de xerrades a les xarxes. Hi haurà concerts d’Smoking Souls, Suu, JazzWoman i 2 Princeses Barbudes. A les xerrades es parlarà de cures, ecofeminisme, pantalles i infància i adolescència, i de les respostes locals davant la crisi. La festa es tancarà amb la projecció del documental ‘Aigua tèrbola. El negoci d’Agbar a Mèxic’. Un taller de vermut i un tast virtual de cervesa completaran el programa.

Acte
26/05/2020
Manresa

Butlletí