Comptadors solidaris d'urgència per a famílies de Terrassa sense aigua potable

Font: Lluïsa Tarrida. MónTerrassa

30/04/2020 - 00:06

L'Ajuntament ha realitzat una quarantena d'actuacions per assegurar-se que amb el tancament de les fonts públiques ningú es quedava sense accés a l'aigua

Una de les primeres mesures que l'Ajuntament de Terrassa va prendre un cop decretat l'Estat d'Alarma i ja amb el confinament obligat va ser el tancament de les fonts públiques. Va ser així com des del govern van tenir coneixement que hi havia gent a la nostra ciutat que no tenia aigua corrent a casa ni cap alternativa per aconseguir-la. La idea d'instal·lar comptadors d'aigua solidaris ja s'estava treballant des de feina setmanes des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat, però encara s'estava acabant d'ultimar els criteris d'accés, amb la col·laboració de Serveis Socials. "La crisi ens ha permès fer una diagnosi més acurada i ràpida de la situació de vulnerabilitat a Terrassa", ha explicat la tinenta Lluïsa Melgares.

Davant d'aquesta situació d'emergència, des de Territori es va fer una instrucció urgent per "evitar el risc de salut pública, i es va ordenar a Serveis Socials que identifiqués els casos en què calia instal·lar un dels comptadors solidaris o assegurar-se que les instal·lacions eren les que es necessitaven per rebre aigua corrent als domicilis". Així s'ha fet. L'Ajuntament ha realitzat 41 actuacions que han representat un cost de 3 mil euros per assegurar l'accés a aigua potable de totes les famílies de Terrassa. Es tracta però d'una mesura "provisional", que s'ha fet seguint el procés de revisió i emmirallant-se amb com s'està fent des de l'Ajuntament de Barcelona, a l'espera de poder fer els tràmits oficials un cop hagi finalitzat l'estat d'Alarma.

Melgares subratlla que "en tots els casos hi ha un informe previ de Serveis Socials on s'explica la situació de vulnerabilitat de la família i on es demana a Taigua que instal·li els comptadors solidaris". En alguns casos, no ha calgut instal·lar un comptador, sinó reparar el que ja hi havia o arreglar la instal·lació.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

En un projecte desenvolupat a la platja del Racó de Begur, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament continua treballant en el creixement i conservació de l’espècie Stachys marítima, una planta en perill d’extinció.

Notícia

L'AMB, en coordinació amb altres administracions i organismes implicats, ha engegat diferents estudis per adquirir més coneixement sobre la dinàmica del litoral i, d'aquesta manera, trobar solucions per aturar la regressió de les platges metropolitanes.

Notícia

Durant el mes de juny s’ha dut a terme la darrera tanda de mostrejos per avaluar la qualitat de l’aigua del riu Besòs arran de l’incendi a les instal·lacions de l’empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès, produït a mitjan desembre de 2019.

Butlletí