Comencen les obres de recuperació d'un tram de la Riera de Caldes

El projecte vol dignificar aquest espai en tant que espai fronterer i pulmó natural
Font: Aj. Caldes de Montbui
27/02/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Caldes de Montbui comença l'any 2010 amb l'execució d'un projecte adreçat a convertir la Riera de Caldes en una façana natural que uneixi la trama urbana amb bona part del seu entorn natural. Segons informa el consistori, el projecte de recuperació afecta el tram de la Riera comprés entre el passatge de Santa Susanna i l'accés als horts, al costat del safareig de La Portalera. Aquesta obra és una primera fase d'un projecte de futur de recuperació de la llera que arriba fins al Pont Romànic. El projecte compta amb un pressupost de 410.747,96 euros.

El tipus d'actuació proposat en aquest cas gira a l'entorn de dos objectius: la creació d'espais públics per a la ciutadania i la dignificació de la llera de la riera en tant que espai fronterer i pulmó natural. Amb la recuperació d'aquest tram, es crea un passadís per a la ciutadania que inclou tres elements emblemàtics de la vila i que cal posar en valor: en primer lloc, un tros de muralla medieval que delimita la trama urbana amb la Riera; en segon lloc, el safareig dels Calciners; i en tercer lloc, l'accés a la capella de Santa Susanna des de les hortes. 

Característiques de l'obra
En el tram afectat es construirà un passeig de Riera pavimentat. En paral·lel, el projecte contempla recuperar i netejar els antics murs de la muralla, rehabilitar la façana de la torre de Santa Susanna i recuperar el túnel del petit safareig de Els Calciners i el conducte de les aigües pluvials provinents del torrent Salzer. D'altra banda, es procedirà a la il·luminació de la totalitat del recorregut i a la substitució del col·lector d'aigües existent. 

També es preveu el soterrament de determinades conduccions aèries destinades al reg de les hortes. Per últim, se substitueix el pas dels horts damunt de la Riera per un gual discontinu format per daus de formigó, que facilitaran el pas de l'aigua en cas de crescuda del cabal.

L'obra recull un dels objectius del Pla d'acció ambiental, un document elaborat gràcies a l'òrgan de participació ciutadana Consell de Medi Ambient, que va ser aprovat el febrer de l'any 2003. Amb el temps, caldrà executar la resta de tram del passeig fins enllaçar aquesta primera fase amb el Pont Romànic.

El projecte també s'emmarca dins les accions previstes per la Llei de Barris, un programa de subvencions de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu dinamitzar zones del centre urbà especialment degradades.

Relacionats

Notícia

Amb el lema “Aquí no llencem res!… Aquí ho reciclem tot!”, el Consorci de Residus ha fet campanya a Caldes per conscienciar la gent sobre la necessitat de separar la brossa i reciclar

Notícia

L’adequació progressiva de l’enllumenat del municipi a tecnologia led es continua efectuant a més barris de Caldes. El canvi suposa un estalvi energètic del 50 %.

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui instal·la lluminàries amb sensor de moviment incorporat en la fase d’adequació lumínica de l’enllumenat públic al barri de El Farell per reduir el consum energètic

Butlletí