Comencen les obres de l'Anell Verd de Sant Boi

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
10/09/2010

Aquest 9 de setembre, han començat les obres del Camí Natural L'Anell Verd de Sant Boi. Aquest camí per a vianants i ciclistes envoltarà en el futur el nucli urbà per unir els principals punts d'interès natural i els equipaments ambientals del municipi. En una primera fase, tindrà un recorregut de 20 km entre el riu i la zona forestal, passant per les valls de Can Carreres i Santa Bàrbara.

L'Anell Verd de Sant Boi serà el primer camí natural de Catalunya amb dues singularitats: permetrà fer un passeig passant per quatre ecosistemes diferents (urbà, forestal, fluvial i agrari) i tindrà forma circular, envoltant bona part del terme municipal.

Millora dels camins de Sant Ramon
Els treballs de l'Anell Verd comencen amb el condicionament dels camins d'accés a l'ermita de Sant Ramon: camí dels Canons, camí de la Font de Golbes i camí del Cordal. Els accessos als tres camins i a l'ermita estaran tancats fins al 17 de setembre. El camí de la Font de Golbes seguirà tancat fins a mitjans d'octubre. (Més informació)

Les obres de millora dels camins consistiran a regularitzar-ne el ferm, posar baranes de seguretat, millorar la circulació de l'aigua de pluja per reduir els efectes de l'erosió i adequar i ampliar les zones d'estada i estacionament de l'ermita de Sant Ramon i la Font de Golbes.

Del riu al parc de la Muntanyeta
Les obres de la primera fase de l'Anell Verd, amb un pressupost de 850.000 euros, són finançades pel Ministeri de Medi Ambient i tenen una durada total prevista de 14 mesos. L'itinerari que es condicionarà començarà a la passera del riu (avinguda de Maria Girona, davant de les Termes Romanes i molt a prop de l'estació del carrilet de Sant Boi). El punt final del recorregut serà al parc de la Muntanyeta, tot i que en una segona fase s'hi afegirà un tram per la zona agrària que finalitzarà a la passera del riu i tancarà, per tant, l'anell.

El Camí Natural L'Anell Verd de Sant Boi passarà per llocs (o molt a prop d'ells) com la riera de Can Soler, la Colònia Güell, Can Ros del Llor, la vall de Santa Bàrbara, Can Palòs, la Creu de Can Cartró, la Roca Negra i l'ermita de Sant Ramon.

Les obres de la primera fase permetran construir un pont per passar a peu o amb bicicleta des de la vall de Can Carreres fins a la muntanya de Sant Ramon (Estret de Roques), estendre el camí fluvial del Llobregat fins a la riera de Can Soler i crear una zona d'estada a prop de la masia Can Palòs.

 

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Article
Amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència energètica i millorar l'espai públic

S'han fet actuacions de millora a tots els districtes de la ciutat, especialment en carrers de molta afluència i en places i parcs infantils.

Notícia

El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Butlletí