Comencen les obres al camí fluvial del Tenes al seu pas per Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès
18/02/2016 - 14:43

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud de Parets del Vallès fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu.

Tècnics i responsables de l’Ajuntament de Parets del Vallès, de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i de l’empresa adjudicatària Barnasfalt han visitat les obres de millora i condicionament que, des d’aquest dilluns, s’estan duent a terme al tram final del camí fluvial del riu Tenes, a Parets del Vallès, tot just abans del seu aiguabarreig amb el riu Besòs.

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud que va des de l’avinguda Josep Terradelles fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu, on s’eliminarà canya americana, es refarà el sauló, es desbrossarà i es netejarà el camí, que s’intentarà que mantingui una amplada de 2 m en tot el seu recorregut, i s’instal·laren proteccions a les torres elèctriques que hi ha en aquest espai, entre altres actuacions.

El punt fort però d’aquest projecte és l’obertura del tram final del camí, fins ara totalment inaccessible. Es tracta d’un petit tram d’uns 340 m de longitud on les màquines treballen per fer el camí per sobre de la mota, just entre els camps de conreu i el riu. “Amb aquesta obertura donarem connectivitat al camí fluvial del Tenes que arribarà ara fins a Montmeló on, sigui a peu, corrent o en bicicleta, els ciutadans podran enllaçar amb el camí del riu Besòs, que arriba fins a mar, i remuntant una mica, amb els dels rius Congost i Mogent”, ha explicat aquest matí Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

“La recuperació d’aquest camí és una mostra més dels bons resultats de la feina conjunta entre administracions”, ha matisat Mingote. “Tots els municipis per on passa el Tenes i el Consorci, amb l’ajut de l’empresa Grifols, ens hem compromès a millorar el camí fluvial i guanyar així un espai on fer salut, fer vida i gaudir de la natura”, ha conclòs.

Les obres, que tenen un pressupost de 118.000 euros, estan finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Es preveu que en poc més d’un mes les obres estiguin enllestides i els ciutadans puguin utilitzar aquest nou vial natural.

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

Notícia

L'Ajuntament de Parets ha iniciat una campanya informativa amb l'objectiu de fomentar el reciclatge entre la població. A més del repartiment de contenidors per a la recollida selectiva de papers i envasos en les diferents escoles i instituts del municipi, s'ha editat un imprès que reflecteix la realitat dels hàbits que cal potenciar per conscienciar la població sobre aquest problema, i que tothom col·labori en la millora del canvi climàtic.

Notícia
L'ACA i el Consorci Besòs Tordera treballen per salvar la fauna afectada per l’incendi
 

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 11 municipis de la llera del Besòs, s’han reunit avui per avaluar els efectes produïts al riu Besòs per l’incendi de dimecres en una fàbrica de Montornès. Les administracions s’han compromès a tirar endavant un pla de xoc immediat per recuperar la biodiversitat del riu Besòs i fer seguiment de les responsabilitats legals que se’n puguin derivar. L’ACA ja va declarar l’emergència al riu Besòs a causa de la contaminació fruit de l'incendi.

Butlletí