Comencen les obres al camí fluvial del Tenes al seu pas per Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès
18/02/2016 - 14:43

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud de Parets del Vallès fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu.

Tècnics i responsables de l’Ajuntament de Parets del Vallès, de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i de l’empresa adjudicatària Barnasfalt han visitat les obres de millora i condicionament que, des d’aquest dilluns, s’estan duent a terme al tram final del camí fluvial del riu Tenes, a Parets del Vallès, tot just abans del seu aiguabarreig amb el riu Besòs.

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud que va des de l’avinguda Josep Terradelles fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu, on s’eliminarà canya americana, es refarà el sauló, es desbrossarà i es netejarà el camí, que s’intentarà que mantingui una amplada de 2 m en tot el seu recorregut, i s’instal·laren proteccions a les torres elèctriques que hi ha en aquest espai, entre altres actuacions.

El punt fort però d’aquest projecte és l’obertura del tram final del camí, fins ara totalment inaccessible. Es tracta d’un petit tram d’uns 340 m de longitud on les màquines treballen per fer el camí per sobre de la mota, just entre els camps de conreu i el riu. “Amb aquesta obertura donarem connectivitat al camí fluvial del Tenes que arribarà ara fins a Montmeló on, sigui a peu, corrent o en bicicleta, els ciutadans podran enllaçar amb el camí del riu Besòs, que arriba fins a mar, i remuntant una mica, amb els dels rius Congost i Mogent”, ha explicat aquest matí Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

“La recuperació d’aquest camí és una mostra més dels bons resultats de la feina conjunta entre administracions”, ha matisat Mingote. “Tots els municipis per on passa el Tenes i el Consorci, amb l’ajut de l’empresa Grifols, ens hem compromès a millorar el camí fluvial i guanyar així un espai on fer salut, fer vida i gaudir de la natura”, ha conclòs.

Les obres, que tenen un pressupost de 118.000 euros, estan finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Es preveu que en poc més d’un mes les obres estiguin enllestides i els ciutadans puguin utilitzar aquest nou vial natural.

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les actuacions contemplen la preservació natural de l’ecosistema amb la supervisió dels tècnics municipals, Martí i Franch redactor del projecte, el Consorci del Besòs i l’ACA.

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Butlletí