Comencen els treballs per preservar i incrementar la biodiversitat en el riu Congost a Granollers

Ja s'han iniciat les feines incloses en el projecte de naturalització i creació d'hàbitats al Congost al seu pas per la zona periurbana del parc Firal
Font: Ajuntament de Granollers
02/11/2011 - 00:00
L'objectiu dels treballs és naturalitzar la llera del riu i millorar la qualitat del paisatge, així com recuperar la vegetació autòctona de ribera i la fauna aquàtica en un quilòmetre de longitud del riu Congost, entre la passera per a vianants del parc Firal fins el pont del carrer d'Enric Prat de la Riba. Les actuacions afavoriran la biodiversitat en aquest tram del riu, netejant-lo i retirant les espècies vegetals invasores per permetre un òptim curs de l'aigua. També es recrearan refugis específics per aus d'interès, es construiran escales de peixos mitjançant salts successius i crearan planes d'inundació al llit del riu.   

Aquest projecte es finançarà íntegrament amb el premi de 25.000 euros atorgat el passat mes de març en el III Concurs de Projectes per a l'Increment de la Biodiversitat que promou la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) i el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino.

L'actuació donarà continuïtat als treballs de naturalització de la llera desenvolupats en dos quilòmetres de longitud del riu, entre la passera per a vianants del parc Firal i 200 metres al sud de la carretera de Montmeló.

Es preveu que les feines tinguin una durada de 3 mesos, i que finalitzin abans d'acabar l'any 2011.

Relacionats

Article

El servei de gestió energètica compartida és una iniciativa publicoprivada promoguda des de Granollers Mercat amb el suport de les associacions d’empresaris dels polígons industrials de Granollers. Aquest servei proposa la incorporació de la gestió energètica eficient en el dia a dia de l’activitat empresarial, millorant així la seva competitivitat. A través d’aquest servei les empreses tenen l’oportunitat d’aplicar mesures per reduir el consum i el cost energètic, l’impacte que generen al medi ambient i treballar per a la implementació de projectes de generació d’energia renovable.

Acte
25/04/2022 - 00:00
Teatre auditori de Granollers
Article
Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes a l'esdeveniment de referència del sector acústic a nivell de Catalunya, que tindrà lloc el 25 i 26 d'abril del 2022 al Teatre auditori de Granollers.

Butlletí