Comença l’onzena edició de la Setmana Ambiental de Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
02/03/2016 - 15:10

Del 7 al 13 de març Manlleu organitzarà diverses activitats adreçades a tots els públics amb motiu de la celebració de la Setmana Ambiental 2016. 

Una activitat escolar de preparació d’esqueixos serà la primera activitat d’aquesta onzena edició de la Setmana Ambiental de Manlleu. 

Les activitats programades per aquesta setmana començaran el dilluns 7 de març al matí al bosc del Gelabert, on alumnes d’ESO prepararan esqueixos que l’endemà es plantaran al viver d’arbres de l’arborètum. 

El dimarts 8 de març al matí més de 260 alumnes d’escola bressol, infantil i primària plantaran els esqueixos recollits al viver d’arbres de l’arborètum i simultàniament alumnes d’ESO eliminaran espècies invasores a la platja del Dolcet.  El mateix 8 de març de 9 a 13h del matí a la deixalleria es farà la recollida de residus especials adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant i d’aquí la importància de gestionar-los correctament. 

El dimecres 9 de març de 9h a 13h els últims grups d’alumnes d’ESO eliminaran espècies invasores i plantaran arbres autòctons crescuts al viver al bosc de ribera del Gelabert. Està previst que entre els dies 7 i 9 de març prop de 500 alumnes participin en accions de millora del bosc de ribera. A 2/4 d’11 del matí del mateix dimecres les persones interessades en horticultura podran participar en una visita guiada a l’exposició “Eines antigues del Marroc”, que es pot veure al Mercat municipal. 

El dijous 10 de març a 2/4 de 4 de la tarda sortirà del parc Àngela Roca una caminada-passejada comentada pel camí vora Ter. Aprofitant les caminades setmanals per Manlleu i el seu entorn, el biòleg Pere Crosas ens descobrirà les principals espècies del bosc de ribera, per aprendre a estimar i valorar el nostre entorn natural. 

Les activitats continuaran el dissabte 12 de març de 10 a 1 del matí, amb el taller “Porta’m de compres!”, organitzat amb motiu del Dia Mundial del Consumidor. El taller es farà a la plaça del Mercat Municipal i consistirà en la decoració d’unes pràctiques bosses de roba, que ens permetran fer una compra responsable i estalviar bosses de plàstic quan anem a comprar. 

Ja per acabar, el diumenge 13 de març al matí es farà una matinal de voluntariat al bosc del Gelabert. El punt de trobada serà davant del Museu del Ter, a les 10h, per anar a peu fins al meandre del Gelabert per conèixer els valors naturals d’aquest bosc de ribera excepcional i contribuir a conservar-lo tot eliminant espècies invasores (acàcies i ailants). 

Per altra banda, durant la Setmana Ambiental de Manlleu i dates pròximes es concentra part de l’oferta d’activitats i recursos ambientals als centres escolars. Com cada any, les escoles rebran planter per treballar els seus horts i treballaran a l’aula o faran sortides a partir de diversos recursos pedagògics de temàtica ambiental. A part, visitaran els horts de Can Sanglas, la Deixalleria municipal, l’estació automàtica de vigilància i control de la qualitat de l’aire o la planta de compostatge de FERVOSA. 

La Setmana Ambiental de Manlleu està organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter. 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Tot i ser un projecte d’abast mundial l’Agenda 2030 és d’aplicació a escala local. A Manlleu, la definició del full de ruta ha estat un procés de participació ciutadana per donar veu als agents locals i a tota la població. Des de l’Ajuntament, hi han treballat les regidories i el personal tècnic municipal.

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Acte
09/11/2020 - 00:00
Museu del Ter

Butlletí