Comença la segona fase del projecte “Riu inclusiu”

Font: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
18/02/2016 - 09:37

Aquests dies s’ha endegat una nova fase de l’actuació “Riu inclusiu”, que van impulsar al 2015 Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Subirats, i als què s’ha sumat enguany Mediona.

Objectius: la millora de l'entorn natural i plans d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social

També compta amb el suport de la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès i la cooperativa especialitzada en inserció laboral, Nou Set. El passat dilluns representants polítics i tècnics dels pobles participants es van reunir a Torrelavit per fer balanç de les actuacions realitzades l’any passat i del programa previst per aquest 2016.

El projecte, que impulsa la recuperació i millora dels espais verds i l’entorn natural dels municipis i dels marges dels rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó, ofereix paral·lelament una formació professionalitzadora als participants en aquest programa, seguint els criteris del certificat de Peó de Jardineria.
Aquesta campanya s’emmarca en la iniciativa “El Camí del Riu” que es va iniciar al 2008 amb la intenció de fomentar la recuperació i neteja dels espais fluvials així com la dinamització econòmica i del territori.

Durant la primera fase d’aquest programa “Riu Inclusiu”, una brigada intermunicipal va realitzar diverses actuacions a tots els municipis que hi prenent part, i que a Sant Sadurní es van concretar en la recuperació parcial de l’entorn de la font d’Espiells, l’obertura del nou mirador de la Miranda d’Espiells; la millora a l’entorn del Lavernó amb la plantació d’espècies de bosc, l’obertura d’un camí de pas sota el pont de l’estació i la construcció d’una bassa per a la recuperació d’amfibis.

En aquest 2016 les accions al municipi se centraran principalment en completar els treballs d’arranjament a Espiells i l’obertura d’uns camins de pas des de la depuradora fins al camí del nucli de Can Batista i també des de la passera del riu Anoia fins a l’inici del terme de Torrelavit. S’han configurat dos equips de treball que al llarg d’aquests sis mesos aniran cobrint les necessitats i objectius definits pels diversos municipis.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Acte
30/06/2019 - 09:30

Butlletí