Comença la segona fase del projecte “Riu inclusiu”

Font: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
18/02/2016 - 09:37

Aquests dies s’ha endegat una nova fase de l’actuació “Riu inclusiu”, que van impulsar al 2015 Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Subirats, i als què s’ha sumat enguany Mediona.

Objectius: la millora de l'entorn natural i plans d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social

També compta amb el suport de la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès i la cooperativa especialitzada en inserció laboral, Nou Set. El passat dilluns representants polítics i tècnics dels pobles participants es van reunir a Torrelavit per fer balanç de les actuacions realitzades l’any passat i del programa previst per aquest 2016.

El projecte, que impulsa la recuperació i millora dels espais verds i l’entorn natural dels municipis i dels marges dels rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó, ofereix paral·lelament una formació professionalitzadora als participants en aquest programa, seguint els criteris del certificat de Peó de Jardineria.
Aquesta campanya s’emmarca en la iniciativa “El Camí del Riu” que es va iniciar al 2008 amb la intenció de fomentar la recuperació i neteja dels espais fluvials així com la dinamització econòmica i del territori.

Durant la primera fase d’aquest programa “Riu Inclusiu”, una brigada intermunicipal va realitzar diverses actuacions a tots els municipis que hi prenent part, i que a Sant Sadurní es van concretar en la recuperació parcial de l’entorn de la font d’Espiells, l’obertura del nou mirador de la Miranda d’Espiells; la millora a l’entorn del Lavernó amb la plantació d’espècies de bosc, l’obertura d’un camí de pas sota el pont de l’estació i la construcció d’una bassa per a la recuperació d’amfibis.

En aquest 2016 les accions al municipi se centraran principalment en completar els treballs d’arranjament a Espiells i l’obertura d’uns camins de pas des de la depuradora fins al camí del nucli de Can Batista i també des de la passera del riu Anoia fins a l’inici del terme de Torrelavit. S’han configurat dos equips de treball que al llarg d’aquests sis mesos aniran cobrint les necessitats i objectius definits pels diversos municipis.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia

El pla preveu 81 projectes amb una inversió de 227 milions, gairebé la meitat dels quals destinats a reduir la contaminació i millorar la qualitat de l’aigua

Notícia

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Penedès, ha impulsat un any més el Pla d'Ocupació en aquesta comarca, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Butlletí