Comença la renovació dels semàfors de Santa Coloma per altres que estalvien energia

A més, són més nets i més fàcils de mantenir
SOSTENIBLE
27/01/2008 - 00:00
L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha iniciat un pla de renovació de tots els semàfors de la ciutat per altres que estalvien consum energètic i milloren la seguretat viària de vianants i vehicles.

Els nous dispositius utilitzen tecnologia LED'S, un sistema de punts amb el qual s'il·luminen els discos, que suposa un estalvi del consum elèctric de fins a 230 euros per semàfor i any, i que, a més, milloren la identificació i visibilitat del color de la llum quan el sol incideix sobre el semàfor.

Així mateix, al no tenir visera, els nous semàfors es conserven més nets i són més fàcils de mantenir, fet que ajuda també a millorar la visibilitat i, per tant, la seguretat en les vies urbanes.


Una altra de les característiques importants dels nous dispositius és que el pal que els subjecta està recobert amb una pintura especial antiadhesiva que impedeix enganxar cartells o propaganda, extrem que contribueix a una major neteja d'aquests mecanismes.
Finalment, una altra de les característiques dels nous elements és la preservació del paisatge urbà, representada en el fet de primar la tecnologia del senyal lumínica per damunt de l'impacte visual del moble que la sustenta.

Primers semàfors
De moment, l'Ajuntament ha instal·lat el primer conjunt de semàfors en l'encreuament del carrer del Doctor Ferran amb l'avinguda de la Pallaresa i el següent ho situarà al carrer de Santiago Rusiñol. Durant tot aquest any està programada la instal·lació dels nous dispositius en tots els carrers i vies de la ciutat, i es prioritzaran les de nova urbanització i vies principals. Amb aquest pla de renovació dels semàfors, l'Ajuntament aposta per l'eficiència energètica, un pas endavant en la millora del medi ambient, i per la millora en la seguretat viària.

Relacionats

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Acte
23/05/2021 - 10:00
Parc de la Serralada de Marina

Butlletí