Comença la instal·lació del nou enllumenat públic eficient i sostenible a Sant Martí Sesgueioles

05/05/2022 - 10:00

Durant els mesos de maig i juny, s'efectuarà el canvi d'una part de l'enllumenat públic de Sant Martí Sesgueioles, que passarà de llumeres de vapor de sodi a tecnologia LED. Amb l'objectiu d'aconseguir un enllumenat públic més eficient i sostenible, l'Ajuntament va sol·licitar un estudi a la Diputació de Barcelona per tal de valorar els canvis de llumeneres segons prioritats. 

D'acord amb la prioritat 1 establerta, la primera fase del projecte iniciarà a la zona de Les Torres, el Campanar, el Parc del Torrent i la carretera BV-1001, amb el canvi d'un total de 21 fanals.  

Actualment les llumeneres contemplades són de vapor de sodi i l'objectiu és canviar-les per noves de tecnologia LED, per tal d'aconseguir un estalvi energètic i alhora econòmic, i un major rendiment lumínic útil.

El nou enllumenat no tindrà cap cost a nivell municipal, ja que s'ha treballat per aconseguir finançament de la Diputació de Barcelona per cobrir-lo. El cost total previst de tot el projecte d'enllumenat és de 5.400 euros.

 

Estalvi energètic com a prioritat municipal

Des de l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles, una de les prioritats a nivell de gestió municipal és l'estalvi energètic.

D'acord amb el Pla d'Actuació de Mandat (PAM) 2021-23, l'Ajuntament va establir com a primer objectiu estratègic aconseguir un model urbanístic sostenible i amb serveis de qualitat al ciutadà., amb una sèrie d'actuacions relacionades a planificar de forma eficient i sostenible el model urbà i natural, i vetllar pel medi ambient, entre d'altres.

Concretament, aquest objectiu estratègic actualment compta amb el 71,9% de l'execució efectuada.

Tothom qui vulgui consultar l'estat de les actuacions per la consecució dels objectius del PAM municipal ho pot fer a través de la pàgina web sesgueioles.cat.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una ciutat més eficient i més sostenible, donant continuïtat a la tasca duta a terme en els darrers anys.

Article

El Consell Comarcal de l’Anoia disposa de l'Oficina Comarcal d’Impuls de la Transició Energètica (OCITE) per a promoure projectes d’energia verda destinats als ajuntaments, empreses i habitatges particulars.

Notícia

L’objectiu és millorar l'eficiència energètica i la reducció de consum de l'enllumenat públic.

Butlletí