Comença la cursa per triar la Capital Verda Europea 2014

Redacció
16/06/2011

La Comissió Europea ha llançat el procés de selecció de la ‘Capital Verda Europea 2014 '. El títol pretén reconèixer aquelles ciutats que poden ser un "exemple" per a la resta d'urbs europees en matèria de protecció del medi ambient, especialment en el desenvolupament de polítiques urbanístiques sostenibles.
"Aquest premi constitueix un poderós incentiu per convèncer les autoritats locals que el desenvolupament urbà sostenible és la clau del futur", ha dit en un comunicat el comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik. Es tracta d'un guardó de recent creació (2010) i des de llavors han merescut aquest reconeixement quatre ciutats: Estocolm (2010), Hamburg (2011), Vitòria (2012) i Nantes (2013).

El premi pretén encoratjar a les ciutats europees a convertir-se en llocs ‘més sans' i ‘oberts a la vida' i demostrar que invertir en la protecció del Medi Ambient ‘pot anar de la mà del creixement econòmic i d'un millor benestar', segons el comissari.

Totes les ciutats europees de més de 200.000 habitants poden optar ara al títol de Capital Verda Europea 2014. El premi està obert als Estats membres de la UE, als països candidats (Turquia, l'Antiga República Iugoslava de Macedònia [FYROM], Croàcia, Montenegro i Islàndia) i als països de l'Espai Econòmic Europeu (Noruega i Liechtenstein). La data límit per presentar candidatures al premi de 2014 és el 14 d'octubre de 2011.

 

Reportatges relacionats:

Estocolm: capital 'verda' europea 2010
Hamburg: la sostenibilitat d'una ciutat portuària
Vitòria, 'capital verda europea' 2012
Nantes, "la ciutat més habitable d'Europa"

Relacionats

Article
També es van lliurar els Premis escoles verdes 2019

El passat 21 de novembre a la tarda va tenir lloc a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, l’acte de lliurament del Premi Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya i del Premi Escoles Verdes 2019. Aquest any el Premi Medi Ambient, en les modalitats de recerca i iniciativa s’ha emmarcat en la temàtica de conservació de la biodiversitat vegetal.

Butlletí