Comença la campanya "Una altra caca més" a Ripollet

Font: Ajuntament de Ripollet
22/04/2016 - 10:16

L'Ajuntament de Ripollet ha iniciat una campanya de sensibilització sobre els excrements de gos a la via pública. A banda de penjar cartells i repartir díptics informatius, el 30 d'abril s'organitzarà una festa al parc de Rizal on hi haurà música, tallers i activitats diverses de conscienciació.
 

En aquesta festa hi participaran diverses entitats que ja han realitzat altres actes de conscienciació per a la recollida dels excrements de gossos, com l'esplai L'Estel, Mamicria, o les AMPA de Ripollet.

El regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, va explicar en la roda de premsa de presentació de la campanya que aquesta "s'anirà implementant amb el temps", per la qual cosa no té una data de caducitat. La intenció també és la d'elaborar un mapa dels punts negres on es concentren més excrements sense recollir.

Per la seva banda, la regidora de Protecció Animal, Mònica Laborda, va apuntar que la campanya no pretén criminalitzar els propietaris de gossos, i que aquesta va més enllà. "És una campanya sobre la tinença responsable d'animals; cal recordar que és obligatori censar els animals, tenir-los identificats amb xip i portar-los lligats i amb morrió, en el cas dels gossos perillosos".

Ramiro Moldes va acabar fent una crida a la població perquè denunciï a la Policia Local qualsevol conducta incívica dels propietaris de gossos. En aquest sentit, des de la Policia Local es va apuntar en la mateixa roda de premsa que s'incrementarà la vigilància per a aquesta tinença responsable d'animals domèstics.

Un camp de futbol amb dos centímetres de gruix d'excrements

En el díptic informatiu que es repartirà per tot el municipi s'assenyala que els excrements al carrer dificulten la mobilitat, són un problema higiènic i poden transmetre malalties. Des de l'Ajuntament es calcula que els gossos censats a Ripollet generen 300 quilos d'excrements al dia i 110 tones l'any, una quantitat que equival a cobrir tot el camp de futbol amb una capa de dos centímetres, o omplir una quarta part de la piscina municipal.

Per aquest motiu, des del consistori es recorda que recollir aquests excrements té un cost anual de més de 80.000 euros. Per aquest motiu, el fet de no recollir els excrements a la via pública comporta una sanció de fins a 150 euros. 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
27/05/2021 - 00:00
Davant de l’Ajuntament. Plaça de la Vila, 1. Sant Fost de Campsentelles
Notícia

Amb el lema «Reduir els plàstics d'un sol ús és a les teves mans! Reptes per afrontar el canvi climàtic», l'edició d'enguany incideix en l'avanç de la Unió Europea cap a la prohibició d'aquests articles, entre els quals es troben les bosses, els coberts, gots, plats, canyetes, recipients d'aliments per consumir en el mateix envàs, els taps i tapes o els bastonets de les orelles. Una mesura que prioritza la prevenció i la reutilització en detriment de l'eliminació de residus.

Acte
11/05/2021 - 00:00
Sala d'Exposicions de la Masia Can Figueres. Carrer Eugeni d’Ors, 39 Gualba

Butlletí