Comença el procés participatiu per elaborar un pla de gestió de les costes del Garraf

Aquesta és la primera vegada que el Departament de Medi Ambient i Habitatge elabora un instrument d’ordenació específic d’un espai marí

Redacció

05/10/2010 - 00:00

El Departament de Medi Ambient i Habitatge iniciarà la setmana vinent un procés de participació per elaborar el primer Pla de gestió per a l'espai xarxa Natura 2000 Costes del Garraf. L'objectiu del Pla és garantir la protecció i conservació dels valors naturals, paisatgístics, socials i culturals del territori. El Pla de gestió vol recollir la veu de tots els sectors del territori en la seva redacció.

Per això, els propers dies 13 i 15 d'octubre es faran a Vilanova i la Geltrú i Sitges les sessions informatives que inicien un procés de participació on la població del Garraf és convidada a compartir la diversitat d'opinions i formular-hi propostes. Aquest procés participatiu és obert a tothom i especialment als sectors que hi estan directament implicats com la pesca o el turisme, per tal de poder concretar un document definitiu del Pla a finals d'any.

L'espai marí del Garraf conté notables valors naturals i per això, al setembre del 2006, les Costes del Garraf es van incloure dins la xarxa Natura 2000 i es van declarar espai protegit. Tot i amb això, es tracta d'una zona litoral amb forts impactes derivats de l'activitat humana. Per això, ara cal establir les bases i perfilar una segona fase de treball en la qual es determini la gestió que es realitzarà en aquest espai marí.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, Acciónatura i el Consorci de Colls i Miralpeix ha impulsat l'elaboració d'aquest Pla de gestió que vol ser un instrument d'ordenació dels usos i aprofitaments de l'espai.

Relacionats

Article
 

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí