Comença el procés de nidificació de l'àliga perdiguera del Parc del Garraf

Font: Diputació de Barcelona
17/02/2012 - 00:00

El procés de nidificació de l'àliga perdiguera o cuabarrada (Aquila fasciata) del Parc del Garraf ja ha començat. Dues webcams ofereixen imatges en directe de dos nius de dues de les tres parelles que hi ha al parc d'aquesta espècie en perill d'extinció.

Una de les càmeres ha captat, dimarts passat 14 de febrer, al migdia, la posta del primer ou d'enguany.

Ja feia dies que les àligues sovintejaven el niu i l'anaven arranjant, tot esperant la posta. El segon ou, acostumen a pondre'l entre dos o tres dies després del primer (encara no l'ha fet). Si la incubació prospera amb èxit, es preveu que en 40 dies, cap al 25 de març, naixeran els polls.

El seguiment en directe s'està fent per setè any consecutiu i la gravació es porta a terme des de l'any 2003 (en directe per Internet des del 2005) en el marc del Programa del Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera, espècie en perill d'extinció.

Enguany la Xarxa de Parcs Naturals ofereix la connexió en directe i simultània de dos nius (A, pantalla superior i B, pantalla inferior) de l'àliga cuabarrada del Parc del Garraf. Per aquest any 2012 s'han pogut fer millores en les instal·lacions de les càmeres així com en la visualització del videostreaming.

El nombre d'usuaris que poden accedir simultàniament a la visualització és limitat. El temps màxim de connexió és de 10 minuts. Si hi ha problemes de connexió, es pot tornar a provar més tard. La càmara del niu A, que és digital, ofereix imatges nocturnes; la càmara del niu B es desconnecta en fer-se de nit i torna a connectar-se a primera hora del dia.

Podeu anar seguint totes les novetats de la vida de les àligues en el bloc de la mateixa pàgina de la webcam.   

També hi ha un canal de Youtube i es pot seguir també al Facebook www.facebook.com/Aguilacuabarrada o al Twitter @xarxadeparcs

Relacionats

Reportatge
EN PROFUNDITAT

La sequera és un fenomen natural que també impacta sobre l’entorn natural. I les espècies més afectades són les que depenen íntimament del medi aquàtic i les que no poden fugir en cerca d’àrees amb millors condicions. 

 

Acte
26/04/2024 - 00:00
Àrea metropolitana de Barcelona
Reportatge
Reportatge

El consum desmesurat dels productes i l’excés de materials que els protegeixen o envolten són dues importants fonts de generació de residus. Sobretot en el cas dels plàstics d’un sol ús. 

Butlletí