Collbató implanta un servei 'online' per compartir cotxe

La iniciativa pretén fomentar l'ús racional del cotxe privat i la mobilitat sostenible
Font: Aj. Collbató
06/11/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Collbató ha aprovat el pressupost per posar en marxa el projecte "Servei Online de Borsa de Persones per a Compartir Cotxe", una iniciativa endegada per la regidoria de Medi Ambient que pretén fomentar l'ús racional del cotxe privat i la mobilitat sostenible. La implantació d'aquest servei, que l'empresa Compartir SL instal·larà a la pàgina web del consistori abans que acabi l'any, té com a objectiu garantir que totes les persones que realitzin un mateix viatge tant des de Collbató com per retornar al municipi baixllobregatí puguin posar-se en contacte entre sí per compartir les places del seu vehicle, així com les despeses que s'ocasionin durant el desplaçament.

Els ciutadans que vulguin convertir-se a aquest servei ho podran fer, completament de franc, entrant al web del consistori i enregistrant a continuació les seves respectives dades i el trajecte que pretenguin realitzar. Un cop realitzada l'operació, s'iniciarà un servei de missatgeria intern que permetrà a l'usuari contactar amb la persona amb la què es vol compartir el viatge, del mateix mode que també podrà contactar amb altres abonats que estiguin interessats en realitzar el mateix trajecte. Serà a partir d'aquest moment, doncs, quan l'usuari decideixi facilitar o denegar el seu e-mail o telèfon de contacte a l'altra persona en qüestió.

L'alcaldessa de Collbató, Josefina Martínez, ha assenyalat que la instauració d'aquest servei permetrà aconseguir "un doble objectiu: advocar per un desenvolupament urbà sostenible i promoure la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos amb efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics", al mateix torn que ha remarcat que el fet de compartir cotxe també podrà ajudar una part de la ciutadania "a estalviar davant l'actual crisi econòmica".

L'esmentat servei també inclourà tot un seguit de rutes que s'iniciaran als diferents barris de Collbató i que podran arribar fins a Barcelona, l'estació de Renfe i de FFCC de Martorell, Manresa, les Universitats -tant l'Autònoma com la de Barcelona o la Internacional, per exemple- "i totes aquelles destinacions que proposin els propis usuaris".

Amb l'adhesió de Collbató, seran ja 91 el número de localitats i entitats que -repartides al llarg de deu comunitats autònomes- formaran part de la xarxa instaurada per Compartir. La instal·lació d'aquest servei a la web municipal de l'ajuntament de Collbató tindrà un cost per al consistori de 754 euros.

Relacionats

Notícia

També entra en funcionament una altra electrolinera, la del carrer d’Àngel Guimerà. A més, recentment l’AMB ha millorat el punt situat al Molí dels Frares i en funcionament des del 2015.

Notícia

El Mercat d’intercanvi i venda d’objectes de segona mà es rebateja i incorpora novetats.

Butlletí