Cloenda de l'activitat d'enguany de les Escoles verdes de Súria

16/06/2016 - 14:10

Alumnes dels centres d’educació primària de Súria han participat aquest mes de juny en les activitats de cloenda del programa Escoles Verdes durant aquest curs escolar.

Aquestes activitats de cloenda han consistit en espectacles sobre la importància de l’aigua per al cicle la vida i el manteniment de l’equilibri natural. Els dos espectacles van anar a càrrec de l’animador Pep López i del divulgador científic Dani Jiménez, i van tenir lloc, respectivament, a l’escola Fedac-Súria i a la sala d’actes de la Residència Bell Repós.

Els dos espectacles van ser patrocinats per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. La tortuga Closcaneta, personatge que simbolitza les accions mediambientals a Súria i altres municipis de l’àrea del Cardener, va saludar els escolars assistents a l’espectacle de Pep López.

El programa Escoles Verdes és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Súria i de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria per estendre entre els escolars de la vila la cultura de la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte al medi ambient.

Exposició sobre les fonts de la vila i el seu entorn

La Biblioteca Pública acull fins al proper 23 de juny l’exposició ’Les nostres fonts’, que aplega el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn, amb informació sobre llur funció mediambiental, històrica i social.

a mostra ’Les nostres fonts’ resumeix el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn, donant continuïtat a les activitats de descoberta realitzades en anys anteriors dins del programa Escoles Verdes.

L’exposició ofereix una àmplia informació recollida pels alumnes de les tres escoles d’educació primària sobre les fonts de Costafreda, El Casino, El Trali, La Vinya, passeig del Riu, Pla de la Font, plaça Salvador Perarnau, Poble Vell, Sant Salvador, Toll dels Encantats, Antius (Callús) i Coaner (Sant Mateu de Bages).

Els alumnes han comptat amb la col·laboració de persones adultes que han assumit el paper de ’padrí’ i que els ha proporcionat dades històriques i socials sobre cadascuna de les fonts.

L’exposició es pot visitar fins al 23 de juny a la Biblioteca Pública en el següent horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h, i dijous també de 10.00 a 13.00 h.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les escoles Francesc Macià i Salipota de Súria fan la festa de cloenda del projecte d'estalvi energètic 50/50.

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.

Butlletí