Cloenda de l'activitat d'enguany de les Escoles verdes de Súria

16/06/2016 - 14:10

Alumnes dels centres d’educació primària de Súria han participat aquest mes de juny en les activitats de cloenda del programa Escoles Verdes durant aquest curs escolar.

Aquestes activitats de cloenda han consistit en espectacles sobre la importància de l’aigua per al cicle la vida i el manteniment de l’equilibri natural. Els dos espectacles van anar a càrrec de l’animador Pep López i del divulgador científic Dani Jiménez, i van tenir lloc, respectivament, a l’escola Fedac-Súria i a la sala d’actes de la Residència Bell Repós.

Els dos espectacles van ser patrocinats per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. La tortuga Closcaneta, personatge que simbolitza les accions mediambientals a Súria i altres municipis de l’àrea del Cardener, va saludar els escolars assistents a l’espectacle de Pep López.

El programa Escoles Verdes és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Súria i de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria per estendre entre els escolars de la vila la cultura de la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte al medi ambient.

Exposició sobre les fonts de la vila i el seu entorn

La Biblioteca Pública acull fins al proper 23 de juny l’exposició ’Les nostres fonts’, que aplega el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn, amb informació sobre llur funció mediambiental, històrica i social.

a mostra ’Les nostres fonts’ resumeix el treball realitzat al llarg del curs sobre dotze fonts de la vila i el seu entorn, donant continuïtat a les activitats de descoberta realitzades en anys anteriors dins del programa Escoles Verdes.

L’exposició ofereix una àmplia informació recollida pels alumnes de les tres escoles d’educació primària sobre les fonts de Costafreda, El Casino, El Trali, La Vinya, passeig del Riu, Pla de la Font, plaça Salvador Perarnau, Poble Vell, Sant Salvador, Toll dels Encantats, Antius (Callús) i Coaner (Sant Mateu de Bages).

Els alumnes han comptat amb la col·laboració de persones adultes que han assumit el paper de ’padrí’ i que els ha proporcionat dades històriques i socials sobre cadascuna de les fonts.

L’exposició es pot visitar fins al 23 de juny a la Biblioteca Pública en el següent horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h, i dijous també de 10.00 a 13.00 h.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
17/05/2019
Biblioteca de Súria. Carrer Tarragona 17-19. Súria
Notícia
Fòrum d'Escoles Verdes del Camp de Tarragona

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Preten ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

Article
Un dels rètols indicatius a la vora del Cardener | AjSú

Un dels rètols indicatius a la vora del Cardener | AjSú

El Cardener compta amb un nou itinerari al seu pas per Súria, coincidint amb l'acabament de la darrera fase del Pla de Millora d'Actuacions en tots els trams de la llera, que ja ha estat completada. El primer pas d'aquest itinerari ha estat la instal·lació de quatre plafons informatius sobre la importància natural i social del riu.

Butlletí