Ciutats i pobles de Catalunya celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011

Font: Gencat
19/09/2011

Desenes de ciutats i pobles de Catalunya celebraran entre el 22 al 29 de setembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta any sota el lema 'Estalvia combustible, regala aire net', la Setmana del 2011 proposa una cerca de noves formes de mobilitat que 'permetin allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular i derivar cap a un transport més sostenible'.

Aquest any, per tant, s'ha volgut incidir en l'impacte directe sobre la salut que se'n deriva de viure en un entorn contaminat. Per això des de la Generalitat s'insisteix que 'canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable'.

Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut. Per això ciutats i pobles organitzen diferents accions que volen involucrar als ciutadans noves formes de moure's.


Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
Podeu accedir a l'Agenda d'activitats, les adhesions de municipis i entitats o el material gràfic a disposició dels municipis aquí
Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon impacte_mobilitat_1.jpg68.8 KB

Relacionats

Butlletí