Cinc nous autobusos híbrids s'incorporen a la flota de Granollers i conurbació

Font: Ajuntament de Granollers

14/03/2019 - 10:01

Aquest 4 de març s'han presentat a l'estació d'autobusos de Granollers els cinc nous autobusos híbrids que s'incorporen a la flota de  la conurbació de Granollers (Transgran). Aquests cinc vehicles es posaran en circulació en les línies troncals del servei: línies 1, 20, 21, 22, 3 i 6. D’aquesta manera, totes aquestes estaran operades íntegrament amb autobusos híbrids. 

Es tracta d’autobusos Volvo 7900 Hybrid, un dels vehicles més eficients del mercat que permet estalvis de combustible de fins al 39 % i una reducció de les emissions del 100 % en nitrogen i CO2. Són vehicles de pis baix, de 10,6 m, completament adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, equipats amb carregadors USB i molt silenciosos. El nou model disposa de 26 places assegudes, 51 dretes i 1 plaça per a cadira de rodes. 

A l'acte hi han assistit els alcaldes dels municipis de Transgran: Josep Mayoral, de Granollers; Francesc Colomé, de les Franqueses del Vallès;  Emilio Cordero, de Canovelles, i Carles Fernández, de la Roca del Vallès; Cristina Pou, cap del Servei de Transport Públic per Carretera del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; i Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés, l'operadora del servei. 

Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés, l'operadora del servei, ha explicat que Transgran compta actualment amb una flota total de 13 cotxes i "hem aconseguit l'objectiu que tots els vehicles siguin Euro 6 o superiors". En aquest sentit, Cristina Pou, cap del Servei de Transport Públic per Carretera del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha destacat que, amb les noves incorporacions, Transgran constitueix "la xarxa urbana i interurbana més neta de Catalunya".

 

Per la seva banda, els alcaldes dels municipis integrats a Transgram (Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i la Roca del Vallès) han valorat la importància de formar-ne part per donar cada dia un millor servei, més  accessible, sostenible i amb més usuaris. Carles Fernández, alcalde de la Roca del Vallès, ha explicat que "aquest bon servei s'està transformant en més usuaris" i Emilio Cordero, alcalde de Canovelles, ha afirmat que l'objectiu és "arribar a tenir tota una flota respectuosa amb el medi ambient".

En ple episodi de contaminació, també han posat en valor l'aposta decidida pel respecte al medi ambient. Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, ha afirmat que "els ajuntaments hem de vetllar perquè les nostres ciutats estiguin ben comunicades amb un transport públic el més sostenible possible". Josep Mayoral, alcalde de Granollers, ha explicat que el repte és ara arribar a reduir en un 40 % l'emissió de gasos hivernacle, amb l'horitzó posat l'any 2030.  Mayoral ha afegit que l'augment notable de passatgers que ha registrat Transgran "és fruit de la feina ben feta i que hem après a sumar i la suma ens permet a mirar endavant amb fermesa".


 

Relacionats

Notícia

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona ha aprovat per unanimita la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic fins el proper 9 d’abril. És un acte de reconeixement a la tasca de les persones dedicades a serveis essencials i que estan autoritzades a desplaçar-se.

Entrevista

 

Martin Williams és científic del grup de recerca de medi ambient del King’s College de Londres i consultor internacional sobre contaminació de l’aire. El doctor Wiliams ens ofereix una mirada internacional d’un dels principals problemes globals de salut pública. Analitza la problemàtica del diferents contaminants i els principals obstacles per arribar a acords internacionals efectius. Va ser ponent destacat al I Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell.

Notícia

L’Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d’Europa ha tancat amb un rècord d’assistència total de prop de 25.000 visitants. Aquesta edició, que ha comptat amb la participació de 55 expositors, també ha registrat un rècord de vehicles elèctrics i híbrids endollables exposats, tant d’automòbils, com de motos, bicicletes i patinets elèctrics.

Butlletí