Cinc municipis de l'Alt Penedès signen el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia

Els signants són Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona i Sant Sadurní d'Anoia
Font: DiBa
15/10/2009

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha signat aquest dijous a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès l'adhesió dels municipis de Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona i Sant Sadurní d'Anoia a l'anomenat "Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia".

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, un centenar són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

--
Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Notícia

S'ha presentat a la Casa de la Vila la campanya que promouen de manera conjunta l'Ajuntament i el Gremi d'Instal·ladors de l'Alt Penedès perquè els ciutadans facin el pas d'instal·lar a les llars plaques solars per obtenir energia fotovoltaica per autoconsum.

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Acte
17/05/2019
Pavelló Firal. Av. Catalunya, 20.Vilafranca del Penedès

Butlletí