Cinc municipis de l'Alt Penedès signen el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia

Els signants són Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona i Sant Sadurní d'Anoia
Font: DiBa
15/10/2009 - 00:00

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha signat aquest dijous a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès l'adhesió dels municipis de Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona i Sant Sadurní d'Anoia a l'anomenat "Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia".

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, un centenar són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

--
Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Notícia

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està instal·lant fonts d’aigua en diversos equipaments municipals amb l’objectiu de reduir els envasos de plàstic d’un sol ús.

Notícia

En aquesta segona edició participaran un total de vuit municipis de la província. Al mes de novembre, s’hi incorporaran Mataró, Mollet del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Terrassa.

Notícia

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, pretén fomentar i facilitar la recollida d'aquesta fracció a bars, restaurants i establiments del sector

Butlletí