Cinc municipis de l'Alt Penedès signen el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia

Els signants són Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona i Sant Sadurní d'Anoia
Font: DiBa
15/10/2009 - 00:00

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha signat aquest dijous a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès l'adhesió dels municipis de Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Mediona i Sant Sadurní d'Anoia a l'anomenat "Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia".

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, un centenar són de la província de Barcelona.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

--
Més informació: Consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Notícia

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

Acte
24/11/2021 - 09:00
Centre Àgora, Vilafranca del Penedès
Acte
25/10/2021 - 00:00
Biblioteca Municipal – Espai Ateneu . Creixell, 6 Sant Vicenç de Castellet

Butlletí