Cinc municipis de l'Alt Penedès presenten el projecte 'El camí del riu'

Font: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
27/03/2013 - 00:00

El passat Dia Mundial de l'aigua, es va presentar al Palau dels Marquesos de Lió de Sant Pere de Riudebitlles el projecte 'El camí del riu', que vertebrarà de manera supramunicipal els rius Mediona-Bitlles, el Lavernó i l'Anoia al llarg dels municipis de Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Sadurní d'Anoia i Subirats. És un projecte ambiciós per posar en valor el patrimoni natural fluvial d'aquests municipis, de recuperar-lo com un espai de gaudi i de propulsar-lo com un actiu turístic.

El projecte es va començar a gestar l'any 2008 a iniciativa de l'ex-regidor de Sant Sadurní Isidor Rando, que va morir l'any passat . A partir d'aleshores s'ha anat avançant de mica en mica amb la signatura del compromís per protegir, conservar i millorar els espais fluvials d'aquests rius, primer, i amb el projecte "'El Camí del Riu', després. Aquest projecte s'articula a través del web elcamidelriu.cat, realitzat per l'empresa d'enginyeria Lavola, i desenvolupa un recorregut georeferenciat de 43 quilòmetres al llarg dels rius, que posa en valor els espais naturals, culturals i patrimonials dels cinc municipis.

A la presentació hi van participar els màxims responsables polítics dels cinc municipis, a més de Santi Soler, alcalde del Pla del Penedès i president del Consorci Turístic de l'Alt Penedès, que va expressar el suport de l'ens i les bones sinergies que genera aquest projecte mancomunat amb els que ja s'estan duent a terme sota el paraigua de la marca Enoturisme Penedès. Per part dels alcaldes, Ramon Riera, de Torrelavit i Diputat provincial responsable de Turisme, va explicar la rellevància del projecte i el va xifrar en un milió d'euros des d'ara fins a la seva totalitat.

L'Alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i el regidor de medi ambient, Albert Prat, acompanyats d'altres regidors del municipi, també van assistir a l'acte, que es va fer a Sant Pere de Riudebitlles, població que acull fins el dia 31 de març l'exposició 'Larriera' dividida en tres espais del Barri Vell de Sant Pere de Riudebitlles: 'Els primers pobladors a la Vall del Riudebitlles', 'Fotografies històriques ' i 'Fotografies de natura'.

Relacionats

Notícia

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, pretén fomentar i facilitar la recollida d'aquesta fracció a bars, restaurants i establiments del sector

Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf presenta una nova edició de la Guia d’Activitats d’Educació Ambiental per a centres educatius, amb propostes centrades en els objectius de desenvolupament sostenible.

Article

“L’Aguait”, un element d'arquitectura efímera per al Camí del Riu.

Butlletí