Cinc escoles de Sant Boi reben 9.000 euros com a compensació per el seu estalvi energètic

Font: elbaix.cat
19/12/2014 - 00:00

L'Ajuntament de la localitat baixllobregatina premia la reducció del consum energètic amb una aportació econòmica equivalent al 50% de l'estalvi assolit l'any 2013

Cinc escoles públiques de Sant Boi van aplicar el 2013 la metodologia del projecte europeu Euronet 50/50. Les mesures d'eficiència que van incorporar al llarg de l'any els van permetre reduir el consum d'electricitat i gas natural en més de 190.000 kWh i generar un estalvi conjunt de més de 18.000 euros.

L'Ajuntament, que és qui paga les factures del consum energètic als centres educatius, ha premiat aquest esforç amb una aportació econòmica equivalent al 50% d'aquesta quantitat i encara s'estalviarà de les seves pròpies arques el 50% restant.

Les escoles públiques que apliquen la metodologia Euronet 50/50 a Sant Boi, mitjançant un conveni amb l'Ajuntament, són: Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet i Maria Fernández Lara.

Aquests centres educatius han aconseguit consumir globalment, l'any 2013, 190.000 kWh d'energia final (electricitat i gas natural) menys que la mitjana de referència del període 2010-2012, la qual cosa representa una reducció de 41.000 kg de CO2 emesos a l'atmosfera i un estalvi econòmic calculat en 18.000 euros.

La creació d'equips energètics encarregats de vetllar per una correcta gestió dels centres és la més important de les mesures aplicades a tots els centres. Aquests equips s'encarreguen d'aturar la il·luminació d'aules i passadissos quan no s'usen o hi ha suficient llum natural, aturar radiadors, adequar l'horari d'ús de la calefacció a les condicions climatològiques, mantenir els equips en stand-by durant períodes nocturns o festius, etc.

L'Escola Maria Fernández Lara és la que més estalvi va generar l'any 2013, gràcies a la seva gestió energètica i a l'aïllament dels tubs de calefacció a la sala de calderes.

Altres mesures dutes a terme als centres són, per exemple, la millora de la gestió de portes i finestres (Barrufet), la sustitució de les estufes elèctriques a cicle Infantil (Benviure), l'inici de la sectorització de l'enllumenat de les aules (Amat Verdú) o la senyalització de la importància de l'estalvi energètic en diferents espais del centre (Montbaig).

 

Notícies relacionades: 

La Diputació de Barcelona lidera el projecte europeu EURONET 50/50

AdjuntMida
Image icon escoles-stboi.jpg32.57 KB

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Notícia

Ecologistes, pagesia, infraestructures i administracions dialoguen sobre el futur del Delta del Llobregat en una jornada organitzada per la Generalitat al Prat

Butlletí