Cervelló limita la velocitat a 30 km/h a tot el municipi

Font: Ajuntament de Cervelló

30/05/2020 - 19:05

L’objectiu de la reducció és doble: s’incrementa la seguretat en el trànsit de vehicles, ja que redueix la sinistralitat i la gravetat dels accidents, i es disminueixen els nivells de contaminació de l’aire.

El municipi passa a ser zona 30 de velocitat dels vehicles a totes les vies del municipi, tret de la B-24 i dels trams de l’N-340 que tinguin la velocitat regulada.

Així ho ha decretat l’Ajuntament del municipi arran de l’obertura del tram de la B-24 a Vallirana el novembre passat que ha reduït considerablement el trànsit per dins de la travessia de Cervelló, i de la implantació dels carrils bici i dels camins escolars que ja limitaven la velocitat a 30 km/h. Aquesta travessia compren l’avinguda de Catalunya i els carrers Major, Joaquim Mensa i Raval Bassons que fins ara tenien la limitació a 50 km/h, tots amb un carril en cada sentit de la circulació.

La mesura s’avança a la previsió de la Direcció General de Trànsit d’incorporar al Reglament General de Circulació una instrucció que reculli que la velocitat màxima genèrica en ciutat sigui de 30 km/h, en carrers de carril únic i en aquells d’un carril per sentit, com és el cas de la travessia de Cervelló. L’objectiu de la reducció és doble: s’incrementa la seguretat en el trànsit de vehicles, ja que redueix la sinistralitat i la gravetat dels accidents, i es disminueixen els nivells de contaminació de l’aire.

A partir del 23 de maig s'han començat a substituir els senyals actuals de 50 pels nous de 30 i la nova regulació ja començarà a ser del tot operativa.
 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Cervelló posarà en marxa el pròxim 26 de febrer dos aparcaments d'intercanvi metropolitans basats en el concepte de Park & Ride (P+R) situats a prop de punts d'intercanvi de transport públic.

Notícia

Llum verda al projecte executiu que ha de permetre doblar, millorar i interconnectar la xarxa de carrils bici de la ciutat fins arribar als 16 km. El projecte s’ha aprovat aquest mes i les obres es duran a terme a partir de final d’any amb ajuts europeus. Es preveu la construcció de nous trams de carrils bici connectats als existents per arribar als llocs i equipaments de la ciutat que generen més mobilitat.

Butlletí