Cervelló limita la velocitat a 30 km/h a tot el municipi

Font: Ajuntament de Cervelló

30/05/2020 - 19:05

L’objectiu de la reducció és doble: s’incrementa la seguretat en el trànsit de vehicles, ja que redueix la sinistralitat i la gravetat dels accidents, i es disminueixen els nivells de contaminació de l’aire.

El municipi passa a ser zona 30 de velocitat dels vehicles a totes les vies del municipi, tret de la B-24 i dels trams de l’N-340 que tinguin la velocitat regulada.

Així ho ha decretat l’Ajuntament del municipi arran de l’obertura del tram de la B-24 a Vallirana el novembre passat que ha reduït considerablement el trànsit per dins de la travessia de Cervelló, i de la implantació dels carrils bici i dels camins escolars que ja limitaven la velocitat a 30 km/h. Aquesta travessia compren l’avinguda de Catalunya i els carrers Major, Joaquim Mensa i Raval Bassons que fins ara tenien la limitació a 50 km/h, tots amb un carril en cada sentit de la circulació.

La mesura s’avança a la previsió de la Direcció General de Trànsit d’incorporar al Reglament General de Circulació una instrucció que reculli que la velocitat màxima genèrica en ciutat sigui de 30 km/h, en carrers de carril únic i en aquells d’un carril per sentit, com és el cas de la travessia de Cervelló. L’objectiu de la reducció és doble: s’incrementa la seguretat en el trànsit de vehicles, ja que redueix la sinistralitat i la gravetat dels accidents, i es disminueixen els nivells de contaminació de l’aire.

A partir del 23 de maig s'han començat a substituir els senyals actuals de 50 pels nous de 30 i la nova regulació ja començarà a ser del tot operativa.
 


 

Categories: 

Relacionats

Article

En una activitat promoguda per l'AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, les famílies s'organitzen per establir rutes segures en bicicleta cap als centres educatius. Aquest any, l'experiència es duu a terme en escoles de Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. L'acompanyament durant el trajecte es complementa amb xerrades i formacions, així com una app mòbil que facilita l'organització de les rutes.

Article

Consisteix a introduir a l’App o al web www.atmoos.com els desplaçaments d’anada i tornada a l’escola, dades que permetran a l’Ajuntament prendre millors decisions sobre la mobilitat. L’alumnat i les famílies podran participar activament informant sobre punts del recorregut que considerin conflictius o que necessitin millores.

Acte
29/05/2022 - 10:00
Av. del Camp d’Esports (El Vendrell)

Butlletí