Cerdanyola invertirà 16 milions d'euros en la millora del riu Sec

L'objectiu és convertir el riu en un eix vertebrador de la ciutat
Font: Aj. Cerdanyola
15/09/2008

La setmana passada es va celebrar una sessió informativa a Cerdanyola amb l'objectiu de donar a conèixer el projecte URBAN, i el conveni amb l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA), que permetran la cohesió i la dinamització dels barris que limiten amb aquest tram del riu mitjançant un procés de recuperació i millora integral, tant urbana com ambiental. El projecte té un pressupost global de 16 milions d'euros, dels quals la meitat pertanyen als fons europeus i l'altra meitat els haurà d'aportar l'Ajuntament, i el temps previst d'execució és fins el 2013.

L'acte, celebrat a les instal·lacions de Flor de Maig, es va iniciar amb la intervenció de l'alcalde, Antoni Morral, qui va destacar la necessitat de realitzar aquesta sessió per la importància dels temes a tractar i "per la implicació que han de tenir els polítics en unes actuacions que suposaran un canvi estructural del teixit i del desenvolupament urbà i social de la ciutat".

L'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA) invertirà 5.400.000 euros durant el 2009 i el 2010 en un paquet de mesures que duran a terme per millorar la conca del riu al seu pas per Cerdanyola. Entre les actuacions destaquen les destinades a millorar el llit del riu, fixar la llera, prevenir riscs d'avingudes d'aigua, o refer el paisatge amb la plantació d'espècies pròpies de la ribera, entre d'altres. Aquestes mesures juntament amb l'entrada en funcionament, a finals d'any, de l'ampliació de la depuradora de Sant Pau del Riu Sec, faran possible que el riu Sec es converteixi en una conca fluvial molt més neta amb una qualitat que permetrà, fins i tot, que hi puguin viure peixos.

Les actuacions previstes s'inclouen dins d'un projecte més global que té l'objectiu de convertir el riu en un eix vertebrador de la ciutat, remodelant els barris que envolten el riu Sec, des de l'estació de Renfe fins a la futura zona esportiva - educativa d'Adam i Eva. Cerdanyola rebrà dels fons FEDER de la Unió Europea 8.101.909 euros que es destinaran, entre d'altres, a la reconstrucció del pont situat al carrer de Santa Anna o la recuperació d'un ull al pont de Francesc Layret. El projecte URBAN també permetrà intervencions de caire lúdic, esportiu, social, cultural, de construcció de nous equipaments, i de gestió de residus i de estalvi energètic.

Relacionats

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Article
S’ha reduït la potència a equipaments tancats per la COVID-19

Setze ajuntaments es van interessar per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) del Consell Comarcal del Vallès Oriental d’ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estaven tancats per la COVID-19.

Butlletí