Cerdanyola finalitza el curs d'Educació per a la Mobilitat Segura i Sostenible

Aquests cursos són una eina bàsica per al foment de la seguretat viària
Font: Aj. Cerdanyola
28/06/2008

Un total de 425 alumnes dels centres d'educació de la ciutat van participar en la cloenda dels cursos d'educació viària que porta a terme l'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, amb la col·laboració del Servei d'Educació, la Brigada Municipal, la regidoria d'Esports i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La Policia Local d'aquest municipi ha dut a terme durant tot el curs escolar classes d'educació viària dirigides als alumnes de les escoles de Cerdanyola. Aquests cursos tenen l'objectiu principal d'educar a través del joc. De fet, l'Educació per a la Mobilitat Segura i Sostenible és una eina bàsica per al foment de la seguretat viària, el civisme i per reduir l'accidentalitat del trànsit.

Aquests cursos es desenvolupen a diferents etapes i cicles escolars. A l'etapa inicial de primària es fa una escenificació o joc de rol, per tal que els alumnes experimentin el seu paper com a vianants i com a passatgers. En els cicles mitjà i superior de primària les activitats es fan sobre la conducció amb bicicleta.

També s'han portat a terme xerrades sobre seguretat viària dirigides a l'alumnat de secundària de l'institut Jaume Mimó i Llobet, on la Policia Local ha col·laborat amb les jornades que organitzà el centre sobre el tema. En les xerrades també han participat joves voluntaris que han patit un accident de trànsit. Aquesta és una iniciativa que desenvolupa el centre de recuperació de lesionats medul·lars Institut Guttmann amb el programa "Game over" i es porta a terme a molts instituts de Catalunya.

Relacionats

Article

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics que han comportat el canvi de la il·luminació de les escoles públiques i la instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’Escola Bernat de Mogoda.

Acte
05/10/2020
Biblioteca El Castell de Vacarisses
Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Butlletí