Cerdanyola ensenyarà a la ciutadania com estalviar energia

Font: Ajuntament de Cerdanyola
28/06/2013
Coincidint amb la Setmana de l'Energia Sostenible, l'Ajuntament de Cerdanyola repartirà guies d'estalvi energètic a Centres Cívics i Casals d'Avis de la ciutat. El municipi programa al llarg de l'any activitats formatives adreçades als infants i joves on se'ls explica de quina manera efectiva es pot estalviar energia.

Coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, que se celebra entre el 24 i el 28 de juny, l'Ajuntament de Cerdanyola repartirà guies d'estalvi energètic a Centres Cívics i Casals d'Avis de la ciutat.

Des de l'àrea de Medi Ambient i Espais Naturals volen així reforçar la informació que habitualment es posa a l'abast de la ciutadania sobre aquest tema fent arribar guies d'estalvi energètic. Per a la resta de la població, la guia està disponible al portal municipal www.cerdanyola.cat i qui ho vulgui pot passar a recollir un exemplar per l'Oficina d'Atenció Ciutadana, fins que s'esgotin existències.

La regidora de Medi Ambient i Espais Naturals, Laura Rodríguez, explica que la iniciativa té un caràcter pedagògic perquè es consciencia no només per l'impacte en les butxaques de la ciutadania sinó també per l'impacte medi ambiental. 

Altres activitats
Des del consistori es programen al llarg de l'any activitats formatives adreçades als infants i joves on se'ls explica de quina manera efectiva es pot estalviar energia. Conjuntament amb la regidoria d'Educació s'elaboren activitats del programa 'Cerdanyola Educa' perquè els infants i els joves siguin conscients de la importància d'estalviar energia o emprar-ne les no lesives cap a l'entorn natural.

És el cas de la Granja del Sol, adreçada a infants de cicle inicial d'Educació Primària. Aquesta activitat ha permès introduir el Sol com a font d'energia que podem captar i utilitzar, algunes de les eines que ens ho permeten i facilitar la reflexió sobre la necessitat de prioritzar l'ús d'energies renovables per sobre de les no renovables.

Una altra de les propostes és el Taller de Cuines Solars, pensada per alumnes de cicle superior d'Educació Primària. Els objectius buscats són fomentar l'estalvi d'energia i l'aprofitament dels recursos naturals i conèixer l'ús de l'energia solar. 

Per als alumnes d'Educació Secundària s'ha proposat l'activitat 'Equipem casa nostra'. Els objectius d'aquesta proposta són: implicar als joves en el consum eficient de l'energia elèctrica; fer veure a l'alumnat la importància de les nostres accions sobre el medi i com incideix la quotidianitat en el món de l'energia, i conèixer les noves aplicacions de la domòtica.

Conscienciar els infants
La Setmana Europea de l'Energia Sostenible té com a objectius presentar les activitats dedicades a l'eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics.

Laura Rodríguez destaca que és molt important transmetre als infants aquests valors d'estalvi i aprofitament energètic per tal de crear consciència. A més, que s'involucrin els més petits fa, molt sovint, que també s'impliquin les seves famílies. 

Rodríguez explica que aquesta iniciativa de la Setmana de l'Energia Sostenible no és puntual ja que des de la regidoria de Medi Ambient i Espais Naturals es planifiquen durant tot l'any cursos i activitats diverses amb el mateix eix vertebrador.

Teniu més informació al nostre especial Setmana Europea de l'Energia Sostenible
I totes les activitats a l'enllaç http://www.diba.cat/xarxasost/setmanaenergia
També podeu fer-ne seguiment a través de les xarxes socials de (Youtube,
Facebook i Twitter).

Relacionats

Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Butlletí