Cerdanyola aporta el seu esforç per lluitar contra el canvi climàtic

Aquest municipi acull una jornada sobre sostenibilitat energètica i mesurament de gasos d'efecte hivernacle a escala local
Font: Aj. Cerdanyola
17/11/2008
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Cerdanyola acollirà el proper dia 19 de novembre la Jornada sobre plans de sostenibilitat energètica i models de mesurament de gasos d'efecte hivernacle a escala local. La Jornada es desenvoluparà a la Sala d'Actes de l'edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma i ja compta amb 150 inscrits.

Aquesta Jornada no es celebra a Cerdanyola per casualitat. La ciutat, a través del projecte Polycity, s'ha consolidat com a municipi pioner en la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més, el futur barri de la Plana del Castell vol ser model quant a eficiència energètica. L'alcalde d'aquest municipi, Antoni Morral, destaca l'enorme càrrega política que acompanya tot el relacionat amb l'energia. L'alcalde creu que la Jornada és un pas més cap a un canvi de model energètic, "un canvi que requereix de la participació activa de ciutadania, institucions i sectors econòmics".

El 50% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'àrea de Barcelona estan relacionades directament amb el transport i les activitats domèstiques. Els organitzadors de la Jornada afirmen que per actuar amb rigor primer cal mesurar. El president delegat de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, afirma que des del món local es pot fer molt pel medi ambient. En primer lloc perquè els problemes relacionats amb el medi ambient són problemes que succeeixen al nostre entorn més proper i en segon lloc perquè els canvis requereixen de la implicació de la ciutadania.

El Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses

En aquest sentit, el Pacte d'Alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea recolzada per la Diputació de Barcelona, s'ha fixat tres objectius per al 2020: incrementar en un 20% l'eficiència energètica, reduir en un 20% l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i disposar d'un 20% de la producció energètica a càrrec de les energies renovables.

Relacionats

Article

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics que han comportat el canvi de la il·luminació de les escoles públiques i la instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’Escola Bernat de Mogoda.

Acte
05/10/2020
Biblioteca El Castell de Vacarisses
Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Butlletí