Catalunya també celebra el Dia Internacional de Solucions Climàtiques

Redacció

10/10/2010

Avui, 10 d'octubre del 2010 (10/10/10) el món celebra el Dia Internacional de Solucions Climàtiques o la Global Work Party que reuneix ja més de 7.000 accions registrades en 188 països per iniciativa d'entitats, col·lectius i persones que volen fer públic el seu compromís per reduir les emissions de CO2 i construir una societat més sostenible.

La campanya internacional 10:10 ha aconseguit el compromís de, segons les últimes dades de la seva web, 104.553 signatures, entre persones, empreses, escoles, organitzacions i ajuntaments que estan disposats a disminuir un 10% les seves emissions en un any començant el 2010. A l'Estat Espanyol ha arribat de la ma d'eco-union i aliada amb la campanya internacional 350.org (els científics diuen que el límit tolerable de diòxid de carboni a l'atmosfera és de 350 ppm) dedicada a construir un moviment que una al món al voltant de les solucions necessàries per a la crisi climàtica.

A Catalunya s'han preparat al voltant de 15 accions (a tot l'Estat unes 50) que podeu consultar aquí. Destaca la "Bike Music Festival", que es celebra a Barcelona amb concerts propulsats per generadors elèctrics integrats en les bicicletes dels artistes que alhora es desplacen per llocs diversos de la ciutat, així com una caminada pels horts urbans organitzada pel moviment de Ciutats de Transició. Però també hi cal destacar altres activitats com la xarrada sobre compostatge urbà que tindrà lloc a Sant Feliu de Llobregat, o la caminada nocturna conscient que es celebra a Sant Marti de Tous o la passejada nocturna a Tarragona.

L'objectiu últim del 10/10/10 és mobilitzar als ciutadans per exigir als líders polítics que es posin a treballar, cal destacar que la festa té lloc 10 setmanes abans que els polítics es reuneixin de nou a Cancun (Mèxic) de cara a negociar l'acord climàtic que no es va aconseguir a Copenhaguen.

Podeu accedir a tota la informació sobre la campanya i les accions que tenen lloc a tot el món aquí

També podeu seguir 350.org Barcelona des del facebook. 

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí