Catalunya s'integra en una xarxa de turisme sostenible

A l'octubre es crearà l'organisme de manera oficial
Lamalla.net / XN
20/02/2008 - 00:00

Catalunya, la Toscana i la Provença són algunes de les euroregions que s'han aliat per potenciar el turisme sostenible. Juntament amb altres 21 territoris de la UE han creat una xarxa que vol reduir l'impacte mediambiental dels turistes als espais naturals sense renunciar a la competitivitat del sector. Amb aquesta premissa s'ha celebrat a Barcelona la primera Conferència Sostenible Europea.

 

No serà fins l'octubre quan es creï de manera formal a Marsella aquest organisme europeu. A Barcelona, però, ja s'han posat les bases d'aquesta política comunitària: gestió ambiental, qualitat de vida dels residents i treballadors i conservació del patrimoni entre d'altres.

Per evitar la congestió turística i que el medi ambient es malmeti, la Generalitat ha proposat una quota limitada de visitants als monuments i parcs més importants, així com diversificar el nombre de turistes. Una altra proposta és la regulació de l'aigua als hotels i conreus. De moment està assegurada l'aigua de boca per a la població catalana fins passat l'estiu però podria haver-hi restriccions més severes en cas que no plogui.

Relacionats

Butlletí