Catalunya rep 218 milions de fons europeus per al transport sostenible

Font: Mon Planeta

24/02/2022 - 10:39

Catalunya rebrà 218 milions d’euros dels fons europeus de recuperació per accelerar la implantació de zones de baixes emissions i la transformació sostenible del transport urbà. Ho ha anunciat el ministeri espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en un comunicat que detalla que el nostre país és el que rebrà més ajudes, un total de 44,96 euros per habitant.

El ministeri que encapçala Raquel Sánchez ha atorgat 1.000 milions d’euros a 170 municipis i dos ens supramunicipals, uns dels quals és l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Per a aquest mateix any es preveu una segona convocatòria fins a completar els 1.500 milions previstos per la línia.

El programa va dirigit a ciutats de més de 50.000 habitants i als municipis més de 20.000 persones amb transport públic urbà. La convocatòria es va tancar amb 262 sol·licituds de 193 municipis, per valor de 1.497 milions d’euros, que suposen gairebé un 50% més del pressupostat. Finalment, s’han seleccionat 179 propostes i 170 municipis.

El 40% del pressupost de la convocatòria s’ha assignat a actuacions encaminades al desenvolupament de la mobilitat activa. En concret, 100 milions s’invertiran en millorar la xarxa ciclista; i 242,8 milions d’euros per millorar accessibilitat i implementar zones de vianants.

D’altra banda, el 20% dels fons es dedicaran a impulsar flotes de vehicles zero emissions, amb l’adquisició per part de 44 municipis de 650 autobusos urbans i més de 45 vehicles elèctrics per recollir escombraries. En total, s’han atorgat 195 milions en aquest capítol, que inclou la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per vehicles pesants. A més, el 17% dels ajuts finançarà millores en eficiència de transport públic i a l’habilitació de plataformes i carrils de priorització del transport públic; el 12% es dedicarà a projectes de digitalització; i l’11% restant serà per a implantar una seixantena de projectes de Zones de Baixes Emissions.

La llei del canvi climàtic obliga els municipis de més de 50.000 habitants i a les capitals de província a implementar zones de baixes emissions abans del 2023.


 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ha fet un pas més cap a la sostenibilitat i la reducció de despesa en matèria d'energia mitjançant la instal·lació de 38 plaques fotovoltaiques al sostre del gimnàs municipal. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a una subvenció aconseguida de 40.000 € , atorgada per la Diputació de Barcelona

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí