Catalunya arriba als 849 MW eòlics amb la posada en marxa de 6 parcs durant el 2010

Font: EolicCat

24/01/2011
Catalunya ha afegit 195,13MW eòlics a la xarxa elèctrica, durant el 2010. Una xifra que augmenta fins a 849,64MW la capacitat de generació eòlica catalana, el que suposa un total de 31 parcs eòlics i 626 aerogeneradors.

L'Associació Eòlica de Catalunya, EolicCat, què aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya, ha fet públiques aquestes dades. I en aquest sentit, el seu president Ramon Carbonell expressava la seva satisfacció: "sempre és una bona noticia que Catalunya avanci en la implantació d'energia eòlica i escali posicions en aquest sentit pels grans avantatges tant visibles com invisibles que aquesta aporta a la societat i el territori".

Els MW instal·lats actualment a Catalunya han suposat una inversió de 275 milions d'euros amb una transferència de renda al territori de 950.000 euros cada any.

Segons EolicCat aquestes dades es poden traduir en beneficis ambientals: Durant un any s'ha evitat l'emissió de 700.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, l'equivalent a retirar de la circulació mig milió de turismes, i s'ha generat amb una energia autòctona, neta i renovable l'equivalent el consum elèctric anual de 600.000 llars catalanes.

Amb tot, Carbonell, recorda que "cal accelerar el ritme d'instal·lació d'eòlica a Catalunya, perquè encara estem lluny d'assolir l'objectiu dels 3.500MW marcat al Pla de l'Energia, per al 2015"

EolicCat aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya. En aquesta associació hi són presents primers fabricants d'aerogeneradors del món, tots els impulsors eòlics a Catalunya, entitats financeres i altres petites i mitjanes empreses.

 

*Els 195,13 MW del 2010 els han aportat la connexió total o parcial dels parcs de Corbera, Vilalba dels Arcs, Mudèfer, Almatret, Sant Antoni i Coll de la Garganta, ubicats a les comarques de la Terra Alta, el Segrià, Les Garrigues, Ribera d'Ebre i Priorat.

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Butlletí