Catalunya arriba als 849 MW eòlics amb la posada en marxa de 6 parcs durant el 2010

Font: EolicCat

24/01/2011
Catalunya ha afegit 195,13MW eòlics a la xarxa elèctrica, durant el 2010. Una xifra que augmenta fins a 849,64MW la capacitat de generació eòlica catalana, el que suposa un total de 31 parcs eòlics i 626 aerogeneradors.

L'Associació Eòlica de Catalunya, EolicCat, què aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya, ha fet públiques aquestes dades. I en aquest sentit, el seu president Ramon Carbonell expressava la seva satisfacció: "sempre és una bona noticia que Catalunya avanci en la implantació d'energia eòlica i escali posicions en aquest sentit pels grans avantatges tant visibles com invisibles que aquesta aporta a la societat i el territori".

Els MW instal·lats actualment a Catalunya han suposat una inversió de 275 milions d'euros amb una transferència de renda al territori de 950.000 euros cada any.

Segons EolicCat aquestes dades es poden traduir en beneficis ambientals: Durant un any s'ha evitat l'emissió de 700.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, l'equivalent a retirar de la circulació mig milió de turismes, i s'ha generat amb una energia autòctona, neta i renovable l'equivalent el consum elèctric anual de 600.000 llars catalanes.

Amb tot, Carbonell, recorda que "cal accelerar el ritme d'instal·lació d'eòlica a Catalunya, perquè encara estem lluny d'assolir l'objectiu dels 3.500MW marcat al Pla de l'Energia, per al 2015"

EolicCat aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya. En aquesta associació hi són presents primers fabricants d'aerogeneradors del món, tots els impulsors eòlics a Catalunya, entitats financeres i altres petites i mitjanes empreses.

 

*Els 195,13 MW del 2010 els han aportat la connexió total o parcial dels parcs de Corbera, Vilalba dels Arcs, Mudèfer, Almatret, Sant Antoni i Coll de la Garganta, ubicats a les comarques de la Terra Alta, el Segrià, Les Garrigues, Ribera d'Ebre i Priorat.

Relacionats

Acte
Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Notícia
Fot: revistaenergia.pe

Onze milions de persones van ser ocupades en el sector de les energies renovables a nivell mundial en 2018, segons el més recent estudi de l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA), en contrast amb els 10.300.000 de llocs de treball en renovables registrats el 2017.

Butlletí