Catalunya acollirà el Circular Economy Hotspot l'any 2020

Font: Generalitat de Catalunya

04/12/2018 - 12:50
La candidatura de Catalunya ha guanyat el procés per a acollir l’edició de l’any 2020 del Circular Economy Hotspot, una trobada internacional de governs, empreses i organitzacions, on els països mostren les seves polítiques i accions encaminades cap al desenvolupament de l’economia circular. Així, Catalunya podrà ser la seu d’aquesta important trobada i mostrar a la resta de països participants totes les iniciatives i projectes que promouen l’economia circular, tant des de l’administració pública, com des de l’àmbit privat i no governamental.
La secretària de Medi Ambient de la Generalitat, Marta Subirà, s’ha mostrat “molt satisfeta” per la decisió que s’ha pres a Glasgow durant la celebració del Circular Economy Hotspot, que enguany té lloc a Escòcia. 
 
Catalunya ha aconseguit imposar-se a les candidatures de Canadà, Dinamarca, Taiwan i Eslovènia, “amb una proposta que destacava la feina que el Govern català impulsa des de fa uns anys amb l’aprovació, al seu moment, de l’Estratègia d’economia verda i circular;  amb el Pacte Nacional per a la Indústria i amb l’Estratègia d’ecodisseny” ha assenyalat Subirà, qui ha afegit que haver pogut guanyar aquest procés competitiu també ha sigut “gràcies al suport que han mostrat les empreses, entitats i centres de recerca que han participat en l’edició d’enguany”
 
La delegació catalana estava formada per una vintena de representants de diferents empreses, associacions professionals i centres de recerca que estan treballant en l’àmbit de l’economia circular. Unes empreses i entitats que Subirà ha dit que “també participaran en la convocatòria catalana del 2020”. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, també ha format part de la representació del Govern català a la delegació.
 
Reunió amb la ministra de Medi Ambient d’Escòcia
D’altra banda, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, s’han reunit avui amb la ministra de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Territori del Govern escocès, Roseanna Cunningham, i han intercanviat impressions sobre la llei escocesa de canvi climàtic --aprovada el 2009-- i que en aquests moments s’està modificant al Parlament. La reforma s’ha d’aprovar la primavera de l’any vinent “i estableix uns objectius encara més ambiciosos” ha dit Subirà. La secretària ha explicat que la ministra s’ha interessat “per la nostra llei i per com està evolucionant el seu recurs d’inconstitucionalitat, i també hem parlat de temes de territori, d’espais naturals, i d’economia circular”.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La iniciativa substituirà les bosses de plàstic d’un sol ús per bosses compostables, que es podran aprofitar per llençar els residus orgànics domèstics i millorar la qualitat del compost que se n’obtingui. També es reduirà el consum de bosses d’un sol ús per pesar fruita i verdura gràcies a la introducció de bosses reutilitzables.

Article

El I Anuari sobre Economia Circular a Espanya 2018 ofereix, entre altres dades, quina és la posició global d'Espanya respecte a l'Economia Circular a Europa -valoració quantitativa i rànquings a partir de la bateria d'indicadors i temes seleccionats per la Comissió Europea / EUROSTAT - i quins països tenen una economia més / menys circular.

Entrevista

Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya, ens planteja en aquesta entrevista per què Catalunya ha d'apostar per una economia amb una visió circular i sostenible. Segons el seu parer, des dels anys 90 es treballa en aquesta línia però ara tenim una terminologia que ho recull i regula de manera integrada: Economia circular. En el marc de la Jornada de Prevenció de Residus d'enguany, centrada en la simbiosi industrial, Tost ens recorda d'on venim, on som i on hem d'arribar per esdevenir un sistema sostenible, equitatiu i circular.

Butlletí