Catalunya acollirà el Circular Economy Hotspot l'any 2020

Font: Generalitat de Catalunya

26/11/2018 - 12:50
La candidatura de Catalunya ha guanyat el procés per a acollir l’edició de l’any 2020 del Circular Economy Hotspot, una trobada internacional de governs, empreses i organitzacions, on els països mostren les seves polítiques i accions encaminades cap al desenvolupament de l’economia circular. Així, Catalunya podrà ser la seu d’aquesta important trobada i mostrar a la resta de països participants totes les iniciatives i projectes que promouen l’economia circular, tant des de l’administració pública, com des de l’àmbit privat i no governamental.
La secretària de Medi Ambient de la Generalitat, Marta Subirà, s’ha mostrat “molt satisfeta” per la decisió que s’ha pres a Glasgow durant la celebració del Circular Economy Hotspot, que enguany té lloc a Escòcia. 
 
Catalunya ha aconseguit imposar-se a les candidatures de Canadà, Dinamarca, Taiwan i Eslovènia, “amb una proposta que destacava la feina que el Govern català impulsa des de fa uns anys amb l’aprovació, al seu moment, de l’Estratègia d’economia verda i circular;  amb el Pacte Nacional per a la Indústria i amb l’Estratègia d’ecodisseny” ha assenyalat Subirà, qui ha afegit que haver pogut guanyar aquest procés competitiu també ha sigut “gràcies al suport que han mostrat les empreses, entitats i centres de recerca que han participat en l’edició d’enguany”
 
La delegació catalana estava formada per una vintena de representants de diferents empreses, associacions professionals i centres de recerca que estan treballant en l’àmbit de l’economia circular. Unes empreses i entitats que Subirà ha dit que “també participaran en la convocatòria catalana del 2020”. El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, també ha format part de la representació del Govern català a la delegació.
 
Reunió amb la ministra de Medi Ambient d’Escòcia
D’altra banda, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, s’han reunit avui amb la ministra de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Territori del Govern escocès, Roseanna Cunningham, i han intercanviat impressions sobre la llei escocesa de canvi climàtic --aprovada el 2009-- i que en aquests moments s’està modificant al Parlament. La reforma s’ha d’aprovar la primavera de l’any vinent “i estableix uns objectius encara més ambiciosos” ha dit Subirà. La secretària ha explicat que la ministra s’ha interessat “per la nostra llei i per com està evolucionant el seu recurs d’inconstitucionalitat, i també hem parlat de temes de territori, d’espais naturals, i d’economia circular”.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

S'ha iniciat a Dinamarca el projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives” que compta amb la participació del Consell Comarcal en el marc del Vallès Circular. Com a marc de compromís i impuls del projecte, el passat 28 d'octubre va tenir lloc a Høje-Taastrup (Dinamarca) la signatura d’una Declaració de Ciutats Circulars, per part de representants institucionals de les diferents ciutats implicades en l’execució.

Article
També inclou un Catàleg d'experiències i materials per comunicar

La Diputació de Barcelona i La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat volen posar en els seus objectius estratègics la promoció de l’economia circular al món. Vam editar tres publicacions sobre economia circular que ara també es troben disponibles en edició en castellà: La Guia d’aplicació pas a pas, materials de comunicació i el catàleg d’experiències.

Notícia

Mataró acollirà el Parc Maresme Circular, un centre d’economia circular pioner al sud d’Europa que el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) construirà en una parcel·la de 18.000 m2 situada al polígon industrial de Mata-Rocafonda. L’aposta i promoció de l’economia circular és un dels projectes inclosos en el Pla Estratègic Mataró 20/22.

Butlletí