Castellví de Rosanes vol una deixalleria municipal

L'objectiu és garantir el tractament correcte dels residus urbans i, alhora, disminuir els punts d'abocament incontrolats
Font: Llobregatmedia.com
05/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Castellví de Rosanes ha sol·licitat una subvenció a l'Agència Catalana de Residus, que depèn del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, per a la construcció d'una deixalleria bàsica municipal. Aquest equipament s'ubicaria en un solar a prop del Polígon Industrial Rosanes del municipi a la zona de l'antic dipòsit d'aigua, que seria enderrocat. La deixalleria bàsica municipal té per objectiu donar servei als habitants per a garantir el tractament correcte dels residus urbans especificats per la legislació vigent i, alhora, disminuir els punts d'abocament incontrolats.

La regidoria de Medi Ambient del consistori, a més, ha sol·licitat dues subvencions més per a la prevenció de residus sòlids urbans i l'ambientalització de festes i esdeveniments populars. En la prevenció de residus sòlids urbans, l'objectiu és promoure accions de prevenció de residus municipals implantant hàbits, pràctiques i accions de consum responsable amb la complicitat dels ciutadans. És per això que és té previst realitzar diverses accions: des d'una Fira d'intercanvi, una campanya per minimitzar els residus fomentant l'ús de la bossa reutilitzable fins a l'ús de les carmanyoles per als nens i nenes en edat escolar del municipi. Finalment, la regidoria de Medi Ambient pretén reduir l'impacte ambiental en matèria de residus de les activitats festives del municipi com ara la reutilització i el reciclatge dels envasos i fomentar l'educació mediambiental.

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Viladecans va guanyar el Premi 2022 per la iniciativa “Viladecans Repara”, que impulsa la reparació i donar vida a objectes sota el mantra de "Reutilitza, repara, regaudeix".

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí