Castelló prepara un reglament nou dels horts urbans per ser punt d’innovació ecològic

02/11/2020 - 11:13

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló treballa en una nova ordenança de funcionament dels horts urbans de la ciutat amb l’objectiu d’unificar criteris de gestió, implicar-los més en la resta de la ciutat i ser punt d’innovació ecològica per a tota l’agricultura de Castelló.

Castelló de la Plana compta hui amb una xarxa de 7 horts urbans: quatre d’ells gestionats per associacions veïnals, un gestionat per la Regidoria de Gent Gran, un altre ara en fase d’activació al barri de San Lorenzo per la cooperativa Organic Social Design amb una subvenció de la Generalitat Valenciana per a dinamització agroecològica i un altre en el Camí d’En Riera. Els convenis de gestió signats en 2015 estan hui pendents de renovació i la intenció de l’Ajuntament és dotar-se d’un marc reglamentari abans de signar de nou noves cessions.

La Regidoria de Transició Ecològica ha contractat un servei de suport a la gestió i a la formació en els horts urbans per 14.700 € que contempla l'elaboració d'un nou reglament, la programació d'activitats en els horts urbans, el disseny i posada en marxa d’un itinerari formatiu en el Camí d’En Riera i la gestió del reconeixement d’una finca com a Estació Experimental Agrària de la Generalitat Valenciana. La regidoria ja ha mantingut durant els últims mesos reunions amb les associacions veïnals gestores dels horts urbans per començar a avançar en esta reglamentació, que confien en tindre aprovada abans que acabe 2020.

«Els horts urbans han sigut un èxit a Castelló. Quasi totes les seues parcel·les estan en actiu i les associacions veïnals han fet un gran treball per a la seua gestió durant estos anys. Ara volem dinamitzar-los amb una major implicació en la ciutat, que els horts urbans servisquen per apropar l’agricultura a tot el veïnat, que siguen també una porta d’entrada al Parc Agrari de Castelló i un espai on experimentar, innovar i on aprendre també d’els agricultors professionals», explica Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia

S’ha desbrossat la cobertura arbustiva de 5 zones diferents, a més de dur a terme un seguit d’actuacions per recuperar la població de Conill de bosc.

Notícia

L’Estratègia d’alimentació saludable i sostenible Barcelona 2030 és un compromís a vuit anys per transformar el sistema alimentari de la ciutat i fer-lo més sostenible en benefici de la ciutadania, el territori i el planeta. És una iniciativa consensuada amb els diferents agents de la cadena alimentària i un dels fruits recollits després que la ciutat fos la capital mundial de l’alimentació sostenible l’any 2021.

Butlletí