Castelldefels posa en marxa una campanya de conscienciació mediambiental sobre les deixalles marines

19/07/2022 - 12:31

L'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una campanya per conscienciar la població que bona part dels residus que s'aboquen al carrer acaben a les platges i al mar.

La campanya consisteix en la instal·lació de vinils a 20 embornals de diferents punts estratègics de la ciutat. El missatge que hi apareix és inequívoc: “Aquest és el punt de partida del mar”. Les imatges volen cridar l'atenció dels vianants per tal que comprenguin la importància de llençar les deixalles al seu lloc.

Castelldefels és un dels pocs municipis de Catalunya que compta amb una xarxa separativa de recollida d'aigües pluvials i residuals. Les aigües pluvials es recullen a través dels embornals i van a parar directament a la platja de Castelldefels. Per tant, llençar burilles i deixalles al carrer o directament als embornals significa llançar-los al mar i contaminar el nostre litoral.

La sensibilització de la ciutadania sobre la importància de les nostres accions envers els residus resulta clau per la conservació del medi ambient i del nostre municipi. Tot allò que llencem pels embornals, principalment petits plàstics, burilles o llaunes, arriben finalment al mar arrossegades amb les pluges.

Aquesta és la segona part de la campanya titulada “efecte boomerang”, que va començar l'any passat i que explicava que els residus no desapareixen, la natura retorna tot allò que no es recicla correctament.


 

Relacionats

Article

És el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. D'aquesta forma, la ciutadania pot aportar idees per tal de millorar la qualitat de vida a la ciutat, mitjançant la mitigació dels efectes del canvi climàtic i el foment d'una transició ecològica. 

Notícia

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) la Llagosta compta a partir d’aquest mes de setembre amb una planta de generació d’energia solar fotovoltaica. La instal·lació està formada per 290 plaques que es troben ubicades i distribuïdes a les cobertes de diferents edificis de l’EDAR: pretractament, sala de control, bufants d’aireació i edificis auxiliars.

Butlletí