Castellbisbal aprova un pla per millorar la qualitat de l’aire

22/05/2019 - 11:17

Actuar sobre la contaminació atmosfèrica i reduir la seva incidència sobre la salut de la població és l’objectiu principal del Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire (2019-2025) que ha aprovat l’Ajuntament de Castellbisbal.El document preveu un conjunt de mesures que s’hauran d’implementar en els propers sis anys i que tenen com a objectiu reduir la contaminació ambiental al municipi.

El document, que es va presentar al darrer Ple municipal i que ha rebut el vistiplau de tots els grups, estableix accions fins a l’any 2025 per reduir les emissions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres. La majoria de les mesures proposades estan relacionades amb el trànsit, que és el sector que haurà d’assumir la part més important de la reducció d’emissions. La resta d’accions s’adrecen al sector industrial, al domèstic, als serveis municipals, a la comunicació i al seguiment del pla.

Front comú

Juntament amb Castellbisbal hi ha 12 municipis més que participen d’aquest Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire (2019-2015) i que són: Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Corbera, el Papiol, la Palma, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Feliu i Torrelles. Tots comparteixen una orografia que afavoreix l’estancament de la massa d’aire i l’acumulació de contaminants, sobretot durant l’hivern. A més, presenten característiques similars pel que fa a la qualitat de l'aire a causa de l’existència de nombroses vies de comunicació interurbanes que travessen el territori i una activitat industrial molt important a la zona.

El pla ha estat elaborat pels ajuntaments implicats i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona aprova una subvenció d'1.500.000 d'euros per poder fer l'actuació.

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Notícia
26 d'abril, Dia internacional sense soroll

Un estudi científic internacional, liderat pel Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la UPC, demostra que el soroll derivat de les activitats humanes al mar perjudica els invertebrats marins i els ecosistemes oceànics. El treball, que es publica a la revista ‘Frontiers in Marine Science’, indica que la contaminació acústica al mar pot causar fins i tot la mort en algunes espècies marines.

Butlletí