Castellar proposa dues caminades a peu arrel de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
16/09/2011

Castellar del Vallès s'ha adherit per tretzè any consecutiu a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra arreu d'Europa entre els dies 16 i 22 de setembre i a Catalunya entre el 22 i 29 de setembre. Sota el lema "Estalvia benzina, regala aire net", la iniciativa, coordinada a Catalunya per la Generalitat, proposa enguany a la ciutadania cercar noves formes de mobilitat que s'allunyin del domini absolut del cotxe particular i poder així respirar una aire més saludable.

Vine i camina +60
En el marc de la Setmana de la Mobilitat el municipi proposa la realització de dues activitats a peu. La primera caminada tindrà lloc el dijous, 22 de setembre, a les 9 del matí, i servirà per inaugurar el curs 2011-2012 del cicle "Vine i camina +60" organitzat per la Regidoria de Gent Gran. Es tracta d'un recorregut de 4,5 quilòmetres, de 80 metres de desnivell i dificultat baixa, per algunes de les barraques de vinya que han estat recuperades pel Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar. El punt de sortida i arribada serà la plaça del Mercat.

Camina i fes salut
D'altra banda, l'Ajuntament i l'Àrea Bàsica de Salut proposen una altra excursió a peu oberta a tothom que es podrà realitzar el divendres 30 de setembre, a les 9.30 h. Es tracta d'una passejada de prop de 4 quilòmetres aproximadament que recorre els carrers de l'Eixample, el Parc de Colobrers i la Ronda de Llevant. Aquest circuit s'inclou dins la proposta d'itineraris "Camina i fes salut" impulsats fa dos anys amb l'objectiu de potenciar un estil de vida saludable i actiu entre la població castellarenca. En aquest cas, el punt de sortida i arribada serà el Centre d'Atenció Primària.

Activitat de sensibilització per als alumnes de 4t de primària
El programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es completarà amb una activitat de sensibilització sobre les normes de circulació, seguretat, protecció del medi ambient i mobilitat sostenible.

L'activitat, organitzada per la Policia Local i les regidories de Mobilitat i Medi Ambient, té una durada aproximada d'una hora i comença amb una explicació del significat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. A continuació, es realitza una part més pràctica, on es detecten a la via pública les incidències i infraccions de trànsit més comunes. L'activitat acabada amb una posada en comú d'aquestes incidències.

500 persones a la bicicletada popular de Festa Major
Val a dir que la pedalada popular que cada any s'organitzava durant la Setmana de la Mobilitat s'ha dut a terme enguany dins la programació de la Festa Major 2011. Així, diumenge 11 de setembre es va dur a terme una bicicletada popular, organitzada pel Club Ciclista Bike Tolrà, que va comptar amb la participació d'unes 500 persones.

Actuacions de la Regidoria de Mobilitat
A banda de les activitats de sensibilització proposades, la Regidoria de Mobilitat també està duent a terme diverses accions permanents que responen als objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. En aquest sentit s'estan impulsant diverses mesures incloses en el Pla de Mobilitat, com ara l'eliminació de barreres arquitectòniques o la creació de zones 30.

Teniu més informació a la web de l'Ajuntament de Castellar del Vallès 

Relacionats

Notícia

La sessió “Construir Ciutats Circulars per afrontar reptes de futur i de la Covid-19" té l'objectiu d'estimular el paper que han de jugar les ciutats en la transició ecològica i el seguiment de les directrius del Pacte Verd Europeu, integrant la sostenibilitat en l’acció local de forma transversal i utilitzant l’Economia Circular i la idea de construir Ciutats Circulars com eines de transformació sistèmica.

Acte
25/11/2020
Mercat municipal Barberà del Vallés. Carrer de la Verge de l'Assumpció, 32

Butlletí