Castellar proposa dues caminades a peu arrel de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
16/09/2011 - 00:00

Castellar del Vallès s'ha adherit per tretzè any consecutiu a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra arreu d'Europa entre els dies 16 i 22 de setembre i a Catalunya entre el 22 i 29 de setembre. Sota el lema "Estalvia benzina, regala aire net", la iniciativa, coordinada a Catalunya per la Generalitat, proposa enguany a la ciutadania cercar noves formes de mobilitat que s'allunyin del domini absolut del cotxe particular i poder així respirar una aire més saludable.

Vine i camina +60
En el marc de la Setmana de la Mobilitat el municipi proposa la realització de dues activitats a peu. La primera caminada tindrà lloc el dijous, 22 de setembre, a les 9 del matí, i servirà per inaugurar el curs 2011-2012 del cicle "Vine i camina +60" organitzat per la Regidoria de Gent Gran. Es tracta d'un recorregut de 4,5 quilòmetres, de 80 metres de desnivell i dificultat baixa, per algunes de les barraques de vinya que han estat recuperades pel Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar. El punt de sortida i arribada serà la plaça del Mercat.

Camina i fes salut
D'altra banda, l'Ajuntament i l'Àrea Bàsica de Salut proposen una altra excursió a peu oberta a tothom que es podrà realitzar el divendres 30 de setembre, a les 9.30 h. Es tracta d'una passejada de prop de 4 quilòmetres aproximadament que recorre els carrers de l'Eixample, el Parc de Colobrers i la Ronda de Llevant. Aquest circuit s'inclou dins la proposta d'itineraris "Camina i fes salut" impulsats fa dos anys amb l'objectiu de potenciar un estil de vida saludable i actiu entre la població castellarenca. En aquest cas, el punt de sortida i arribada serà el Centre d'Atenció Primària.

Activitat de sensibilització per als alumnes de 4t de primària
El programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es completarà amb una activitat de sensibilització sobre les normes de circulació, seguretat, protecció del medi ambient i mobilitat sostenible.

L'activitat, organitzada per la Policia Local i les regidories de Mobilitat i Medi Ambient, té una durada aproximada d'una hora i comença amb una explicació del significat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. A continuació, es realitza una part més pràctica, on es detecten a la via pública les incidències i infraccions de trànsit més comunes. L'activitat acabada amb una posada en comú d'aquestes incidències.

500 persones a la bicicletada popular de Festa Major
Val a dir que la pedalada popular que cada any s'organitzava durant la Setmana de la Mobilitat s'ha dut a terme enguany dins la programació de la Festa Major 2011. Així, diumenge 11 de setembre es va dur a terme una bicicletada popular, organitzada pel Club Ciclista Bike Tolrà, que va comptar amb la participació d'unes 500 persones.

Actuacions de la Regidoria de Mobilitat
A banda de les activitats de sensibilització proposades, la Regidoria de Mobilitat també està duent a terme diverses accions permanents que responen als objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. En aquest sentit s'estan impulsant diverses mesures incloses en el Pla de Mobilitat, com ara l'eliminació de barreres arquitectòniques o la creació de zones 30.

Teniu més informació a la web de l'Ajuntament de Castellar del Vallès 

Relacionats

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Notícia

També centrarà el seu treball en mantenir aquells espais que ja han recuperat durant aquests anys. Aquests són alguns dels objectius del nou Pla Estratègic de l’organisme, que també fa especial èmfasi en la divulgació i conscienciació de la Fundació Rivus i el pla viu el Besòs.

Notícia

Impulsada per l’AMB, Ecovidrio i Ecoembes, en col·laboració amb els respectius ajuntaments. L’objectiu és analitzar la situació, informar els establiments i fomentar-hi la separació correcta de les diverses fraccions El sector de l’hostaleria i la restauració genera pràcticament el 50 % de tots els residus comercials recollits

Butlletí