Castellar del Vallès instal·la 92 plaques fotovoltaiques als terrats de tres edificis municipals

Les noves plantes energètiques injectaran a la xarxa 26.340 kWh a l’any, el que suposarà una reducció anual d’11,85 tones d’emissions de CO2
Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
10/04/2012 - 00:00

L'empresa Aplir SA ha iniciat recentment la instal·lació d'un total de 92 plaques solars fotovoltaiques a les cobertes dels equipaments municipals de Via Pública, el Parc de Bombers i el Pavelló de Puigverd de Castellar del Vallès. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, possibilitarà que per primera vegada s'utilitzin els terrats d'edificis municipals per a la injecció d'energia solar fotovoltaica a la xarxa elèctrica.

Les tres instal·lacions, que són de 20 kW nominals, sumaran un total de 150 metres de superfície de captació. La seva posada en funcionament, prevista per aquest mateix mes d'abril, permetrà generar uns 26.340 kWh a l'any, la qual cosa suposarà que Castellar pugui reduir anualment al voltant d'11,85 tones d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

L'empresa concessionària, que tindrà una concessió de 25 anys, haurà de pagar a l'Ajuntament un cànon fix en concepte de lloguer, més un cànon variable en funció de la producció d'energia. L'adjudicatari assumirà les despeses de la inversió i l'explotació de la instal·lació per a la producció d'energia elèctrica fotovoltaica, així com del seu manteniment i tramitacions administratives. Al final del període de concessió, les instal·lacions passaran a ser de propietat municipal.

La col·locació d'aquestes plaques és una de les mesures que es desprenen del Pacte d'Alcaldes, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea a la qual s'ha adherit Castellar del Vallès i que estableix el compromís de totes les ciutats adherides d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 amb actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables.

Segons l'adjudicació que va fer el Ple de març de 2010, la concessió de la instal·lació de plaques solars en cobertes municipals havia d'anar a càrrec de dues empreses especialitzades. Tanmateix, una de les dues companyies va fer fallida, per la qual cosa se n'han col·locat menys de les previstes inicialment. L'Àrea de Territori està estudiant alternatives de futur per a les cobertes no executades.

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va reunir ahir dimecres el Comitè municipal d’actuació davant la sequera per impulsar noves mesures davant l’anunci del Govern de la Generalitat d’aplicar restriccions quan l’àrea de Barcelona entri en situació d’emergència, previsiblement a partir de l’1 de febrer

Notícia
L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs

El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU

Notícia

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va constituir el passat mes d'abril el Comitè municipal d’actuació davant la sequera, un òrgan que coordinarà els serveis municipals per aplicar les mesures d’estalvi d’aigua fixades en els plans d’actuació de sequera aprovats per les diferents administracions.

Butlletí