Castellar del Vallès estalvia prop de 300.000 euros en la factura elèctrica del 2011

Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
12/01/2012
L'Ajuntament de Castellar del Vallès va estalviar l'any passat 292.000 euros en els rebuts elèctrics dels equipaments municipals i de l'enllumenat públic. La factura del municipi per als subministraments de més de 10 kW va ascendir el 2011 a 675.000 euros, el que suposa una reducció del 30% respecte l'import satisfet l'any anterior.

D'una banda, aquesta disminució en la despesa obeeix al descens global del consum energètic, que l'any passat es va situar en 4.139.000 kW, 713.000 kW menys respecte l'any 2010. Aquesta xifra equival a un decrement anual de prop del 15%. Per aquesta via, l'import que es va reduir en la factura elèctrica va ser de 116.000 euros.

Segons el regidor de l'Àrea de Territori, Aleix Canalís"aquest descens obeeix principalment a les mesures de control de les instal·lacions de climatització i també a les bones pràctiques adoptades en el consum elèctric dels equipaments".

D'altra banda, cal destacar també que el municipi també va estalviar 176.000 euros en la factura elèctrica gràcies a la reducció de la tarifa elèctrica.

En aquest sentit, l'Ajuntament es va adherir a començaments del 2011 a la contractació centralitzada del subministrament d'energia elèctrica signada entre el Consorci Català pel Desenvolupament Local i l'empresa adjudicatària del sector elèctric, Unión Fenosa Comercial. L'aplicació d'aquest contracte va suposar una reducció de la tarifa elèctrica en un 18%. Així, l'Ajuntament va pagar l'any 2011 un preu mitjà final de 16,3 cèntims el kW/h, 3,7 cèntims menys el kW/h respecte el 2010.

Relacionats

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa, en col·laboració amb el Centre Excursionista de Castellar (CEC), set itineraris per fer a peu o en bicicleta per l’entorn natural  de la vila. La iniciativa forma part de la campanya “Fem Castellar Verd” amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural del terme municipal en un moment en què molts castellarencs i castellarenques han descobert o redescobert diversos espais d’interès per anar d’excursió. 

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Butlletí