Castellar del Vallès adjudica la instal·lació de plaques solars a nou edificis municipals

Es preveu que les noves plantes energètiques injectin a la xarxa 856.590 kWh a l'any
Font: Aj. Castellar
27/03/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Castellar del Vallès ha adjudicat la concessió per ocupar 13.790 m2 de les cobertes de nou edificis municipals amb l'objectiu d'instal·lar-hi plaques solars fotovoltaiques. El consistori ha resolt el concurs obert el passat mes de novembre en favor de dues empreses especialitzades en la construcció de plantes de producció d'energia elèctrica fotovoltaica, que realitzaran una inversió total de 3.463.302 euros.

Aquest projecte d'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques permetrà la injecció d'energia a la xarxa elèctrica, d'uns 856.590 kWh a l'any, la qual cosa farà possible que Castellar pugui reduir al voltant de 388.806 kg d'emissions de CO2 a l'any. Aquesta xifra suposa l'estalvi d'aproximadament una tercera part del total de les emissions de diòxid de carboni que anualment s'allibera a l'atmosfera a través dels consums de gas, electricitat i aigua del total d'edificis municipals de la vila.

La col·locació d'aquestes plaques és una de les mesures que es desprenen del Pacte d'Alcaldes/esses, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea a la qual s'ha adherit Castellar del Vallès i que estableix el compromís de totes les ciutats adherides d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 amb actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables. 

Les empresa concessionàries, que tindran una concessió de 25 anys, hauran de pagar a l'ajuntament un cànon fix en concepte de lloguer, més un cànon variable en funció de la producció d'energia. Els adjudicataris assumiran les despeses de la inversió i l'explotació de la instal·lació per a la producció d'energia elèctrica fotovoltaica, així com del seu manteniment i tramitacions administratives. Al final del període de concessió, les instal·lacions passaran a ser de propietat municipal. 

D'altra banda, s'engegarà una campanya informativa sobre la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a totes les empreses del municipi. L'objectiu d'aquesta campanya és incentivar que les empreses també adoptin aquesta mesura i instal·lin plaques solars en els terrats dels seus edificis.

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha aprovat una instrucció per poder materialitzar un dels primers compromisos en la lluita contra la situació d’emergència climàtica: l’eliminació dels productes de plàstic d’un sol ús als edificis municipals i en activitats públiques.

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha elaborat un decàleg de per lluitar contra la situació d’emergència climàtica, un dels compromisos que l’equip de govern s’ha establert com a prioritaris durant el mandat 2019-2023.

Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Butlletí