Cardedeu, primer municipi de Catalunya amb una plaça il·luminada amb LED

Aquesta tecnologia funciona amb bombetes de molt baix consum que produeixen llum freda
Font: Aj. Cardedeu
02/11/2008

L'Ajuntament de Cardedeu i l'empresa local Cotelux Lighting han signat un conveni a través del qual l'empresa instal·la gratuïtament tecnologia d'estat sòlid LED a l'enllumenat públic de la plaça de Sant Joan. D'aquesta manera, Cardedeu es converteix en el primer municipi de Catalunya amb una plaça il·luminada amb LED.

La tecnologia d'estat sòlid LED funciona a través de bombetes de molt baix consum que produeixen llum freda. Es caracteritza per una vida elevadíssima, per la seva resistència, per l'alta eficiència lumínica, per la gran qualitat cromàtica, per no emetre radiacions ultraviolades ni infraroges, i per ser la font de llum més respectuosa amb el medi ambient.

 Relacionats

Article
S’ha reduït la potència a equipaments tancats per la COVID-19

Setze ajuntaments es van interessar per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) del Consell Comarcal del Vallès Oriental d’ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estaven tancats per la COVID-19.

Notícia

Tot i els darrers incidents ocorreguts els darrers mesos, com l’incendi d’una fàbrica de dissolvents a Montornès del Vallès i el temporal Gloria, que l’han afectat directament, és un fet la recuperació del riu Besòs i el bon estat de qualitat de l’aigua i dels entorns de la conca en el seu conjunt. 

Butlletí