Canyelles celebra la diada del Medi Ambient i es prepara per la Setmana de l’Energia

Ajuntament de Canyelles
09/06/2014 - 00:00

El passat 4 de juny, a la plaça del Casal, Canyelles va celebrar anticipadament el dia Mundial del Medi Ambient i es van iniciar els actes per la Setmana de l'Energia. Es van organitzar diverses activitats en les que infants i adults van poder conèixer de manera lúdica alguns aspectes sobre el reciclatge, la gestió de residus, l'estalvi energètic i l'ús de l'energia.

Així, es va comptar amb un joc inflable "Saltem amb energia"; el joc de taula i de gran format sobre l'energia "Hola Watty!", una exposició sobre el reciclatge de paper i, finalment, un taller per fer paper reciclat. Al mateix temps, també es va instal·lar una carpa informativa on l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament informava dels serveis que l'àrea ofereix als ciutadans i les seves avantatges, a més d'informació sobre la Setmana de l'Energia.

L'acollida de l'esdeveniment va ser bona i l'assistència nombrosa, ja que es calcula que més de 200 persones van participar en el conjunt de les activitats proposades per aquella tarda. A més, des de la carpa de l'Ajuntament es van repartir gairebé 150 paquets de bosses de ràfia de colors per la separació de residus des de casa. Aquests paquets també es podran trobar gratuïtament durant tot aquest mes al mateix Ajuntament.

A partir d'aquest dia i fins a la Setmana de l'Energia, que es celebra del 23 al 27 de juny, també es pot veure una petita mostra dels serveis de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i sobre consells per l'estalvi d'energia.

Aquests tipus d'esdeveniments tenen la finalitat de fomentar la sensibilització de respecte cap al Medi Ambient i cap a més sostenibilitat dels recursos que s'utilitzen. Es valora positivament el fet de poder continuar amb aquesta línia de treball des del municipi.

Aquestes activitats han comptat amb la col·laboració de recursos del Servei d'Educació Ambiental Medi Ambient de la Mancomunitat Penedès Garraf, Diputació de Barcelona, i l'ICAEN (Institut Català de l'Energia de la Generalitat de Catalunya).

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon canyelles1.jpg76.98 KB

Relacionats

Notícia

Les obres estan cofinançades pels fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Cubelles.

Notícia
De Imonclus - Trabajo propio. Wikipèdia

De Imonclus - Trabajo propio. Wikipèdia

Les millores del sanejament (reducció de nutrients i fòsfor) i el pla de millora de la qualitat de l’aigua de l’embassament de Foix impulsat per l’ACA faciliten la recuperació ambiental del riu i l’entorn del Parc del Foix, un  espai protegit emblemàtic per a la protecció de l’avifauna (zona ZEPA)

Article

S'ha presentat el programa de prevenció d’incendis que el nou Servei de Gestió Forestal i Energia ofereix als ajuntaments del Penedès-Garraf.

Butlletí