Canovelles comença a repartir bosses reutilitzables

La campanya 'Reutilitza'm. Menys és més' pretén reduir el consum de bosses de plàstic
Font: Aj. Canovelles
21/06/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Canovelles  ha engegat la campanya de conscienciació Reutilitza'm. Menys és més, amb l'objectiu reduir el consum de bosses de plàstic a l'hora de fer la compra. S'ha de tenir en compte que una bossa de plàstic té una vida útil curta (12 minuts) i necessita d'una gran quantitat d'aigua i energia per fabricar-se, a més del cost ambiental de l'explotació del petroli.

Les bosses es repartiran entre els comerços col·laboradors del municipi, que oferiran una bossa a cada client a partir d'aquest dissabte 27 de juny. La campanya estarà reforçada amb els aplicatius de '- és +' que promou l'Agència de Residus del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Relacionats

Notícia

El projecte preveu actuar a un total de 50 quadres elèctrics, el que suposa 2.510 punts de llum dels 2.867 existents, deixant fora els que ja compten amb tecnologia LED o han estat renovats recentment. 

Notícia

Aquest nou model de taxa té en compte els hàbits de separació i de reducció de residus de cada llar i comerç, deixant enrere la taxa única per tothom

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Butlletí