Canet de Mar posa en marxa una campanya de sensibilització per l’eficiència energètica

Font: Ajuntament de Canet de Mar
24/03/2011 - 00:00

Canet de Mar ha posat en marxa una campanya de sensibilització per minimitzar el consum d'energia al sector domèstic i a les petites activitats econòmiques al municipi. L'objectiu de la campanya és sensibilitzar i informar a la població general i a les petites activitats econòmiques per tal de disminuir el consum energètic a les nostres llars i als nostres comerços mitjançant accions quotidianes que permetin millorar l'eficiència energètica.

En el marc de la campanya l'Ajuntament ha adquirit diversos equips de mesura del consum d'electricitat que podem instal·lar a casa nostra. En concret la campanya contempla les següents actuacions:

  • Distribució de material de difusió: díptic per tots els habitatges i díptic específic per totes les activitats econòmiques de Canet. Aquest material inclou consells per millorar l'eficiència energètica en la climatització, la illuminació i l'ús d'electrodomèstics. En aquest material també s'informa de la possibilitat d'utilitzar els equips de mesura del consum d'energia.
  • Cessió d'equips de mesura del consum: es cedirà aquests equips per un període curt per tal que avaluem els consums de cadascun dels consumibles d'energia elèctrica. Per això també es penjaran cartells informant de l'existència d'aquests equips.

Aquesta campanya és una més de les accions que ha engegat l'Ajuntament i que es contemplen en el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) que va aprovar l'Ajuntament l'any 2010. Aquest Pla és fruit de l'adhesió que l'any 2009 va fer l'Ajuntament al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic, promogut per la Unió Europea i la Diputació de Barcelona. El Pacte d'Alcaldes/esses compromet a tots els municipis signants ha elaborar un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), amb un programa d'accions que permetin la reducció en més d'un 20% les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEH) del municipi abans del 2020.

La presentació de la campanya s'ha fet durant la xerrada "Accions quotidianes contra el canvi climàtic" on l'educadora ambiental Míriam Romero va fer una descripció d'aquelles petites actuacions que des de l'àmbit domèstic es poden fer per reduir el consum d'energia. Hi van assistir 30 persones i es va fer a la sala municipal d'exposicions.

Totes les actuacions que està duent a terme en l'àmbit de l'energia i la lluita contra el canvi climàtic han tingut el suport de la Diputació. El consistori ha destacat que tant el PAES com la xerrada com la pròpia campanya han estat finançades totalment per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
01/07/2021 - 00:00
Biblioteca P. Gual i Pujades. Riera Sant Domènec 1. Canet de Mar
Notícia

Es treballarà conjuntament per potenciar la vegetació de l’espai dunar, assegurar-ne la conservació a llarg termini, així com potenciar i difondre els valors ambientals i paisatgístics de les dunes, que a Mataró ocupen 1,4 Ha.

Article

El projecte Natura és Cultura consisteix en una intervenció artística en l'entorn natural, adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals, que té lloc en dues ubicacions de Catalunya: al bosc de la Torre dels Soldats d'Avinyó i a la finca del Viver d'Argentona.

Butlletí