Campanya de bones pràctiques mediambientals als edificis municipals de Reus

22/04/2021 - 09:47

La regidoria de Medi Ambient ha engegat una nova campanya de bones pràctiques mediambientals a vint-i-un edificis municipals. En total, s’estan instal·lant 2.162 enganxines de promoció de bones pràctiques en relació amb l’estalvi energètic, l’estalvi d’aigua, el reciclatge de residus i la mobilitat sostenible.

Els petits cartells incorporen un missatge que incideix en hàbits ambientals correctes i un recordatori de les accions que cal realitzar per contribuir a aquest. En concret, aquests missatges fan referència a qüestions com l’aprofitament de la llum natural i l’apagada de llums i pantalles; la climatització regulada per normativa (a l’hivern a 21 graus i a l’estiu a 26 graus); la regulació del consum d’aigua amb els polsadors dels WC o aturant l’aixeta mentre ens rentem les mans; el reciclatge de paper i altres residus; o accions de mobilitat sostenible i saludable com venir a la feina caminant, sempre que es pugui, o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor.

El regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, considera que “en matèria de medi ambient cada petit gest compta i, per tant, com administració pública també hem de predicar amb l’exemple. Aquesta campanya pretén fer-nos recordar aquests petits gestos perquè incorporem al nostre dia a dia aquells comportaments més respectuosos amb el medi ambient”. 

En concret, les enganxines s’han incorporat principalment a les zones comuns, sales de reunions i serveis dels següents edificis municipals: Mercat Central; Hisenda; Biblioteca Pere Anguera i Biblioteca Xavier Amoròs; Guàrdia Urbana; la Xarxa de Centres Cívics (del Carme, Mas Abelló, Mestral, Migjorn, Llevant i Ponent); el Casal de Dones; el Palau municipal; Mas Pintat i l’EBM Marfull i les escoles Rubio i Ors, Eduard Toda, Isabel Besora, Ciutat de Reus, Sant Bernat Calbó, Pi del Burgar i la Vitxeta. En el cas de les escoles públiques, s’han inclòs les què, per la seva grandària, consumeixen més recursos.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el document on s’estableix el full de ruta que seguirà a l’hora de planificar i aplicar noves polítiques i actuacions presents i futures encaminades a combatre el canvi climàtic a nivell local i global.

Notícia

El Consell Metropolità de l'AMB va aprovar en la seva última sessió, per unanimitat, la declaració d’emergència climàtica, un pas decisiu per a l’aplicació urgent de diversos objectius estratègics de l’AMB: polítiques destinades a la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica, accés garantit i just de la població a l’aigua i assoliment d’una economia circular. 
 

Opinió

La conservació del patrimoni natural no és una opció de desenvolupament, sinó que és condició sine quae non per garantir el benestar actual i futur dels qui habitem aquest planeta.

Butlletí