Campanya de bones pràctiques mediambientals als edificis municipals de Reus

22/04/2021 - 09:47

La regidoria de Medi Ambient ha engegat una nova campanya de bones pràctiques mediambientals a vint-i-un edificis municipals. En total, s’estan instal·lant 2.162 enganxines de promoció de bones pràctiques en relació amb l’estalvi energètic, l’estalvi d’aigua, el reciclatge de residus i la mobilitat sostenible.

Els petits cartells incorporen un missatge que incideix en hàbits ambientals correctes i un recordatori de les accions que cal realitzar per contribuir a aquest. En concret, aquests missatges fan referència a qüestions com l’aprofitament de la llum natural i l’apagada de llums i pantalles; la climatització regulada per normativa (a l’hivern a 21 graus i a l’estiu a 26 graus); la regulació del consum d’aigua amb els polsadors dels WC o aturant l’aixeta mentre ens rentem les mans; el reciclatge de paper i altres residus; o accions de mobilitat sostenible i saludable com venir a la feina caminant, sempre que es pugui, o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor.

El regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, considera que “en matèria de medi ambient cada petit gest compta i, per tant, com administració pública també hem de predicar amb l’exemple. Aquesta campanya pretén fer-nos recordar aquests petits gestos perquè incorporem al nostre dia a dia aquells comportaments més respectuosos amb el medi ambient”. 

En concret, les enganxines s’han incorporat principalment a les zones comuns, sales de reunions i serveis dels següents edificis municipals: Mercat Central; Hisenda; Biblioteca Pere Anguera i Biblioteca Xavier Amoròs; Guàrdia Urbana; la Xarxa de Centres Cívics (del Carme, Mas Abelló, Mestral, Migjorn, Llevant i Ponent); el Casal de Dones; el Palau municipal; Mas Pintat i l’EBM Marfull i les escoles Rubio i Ors, Eduard Toda, Isabel Besora, Ciutat de Reus, Sant Bernat Calbó, Pi del Burgar i la Vitxeta. En el cas de les escoles públiques, s’han inclòs les què, per la seva grandària, consumeixen més recursos.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El total de reusencs que beuen quotidianament aigua de l’aixeta és d’un 43,6%, el percentatge més elevat des que Aigües de Reus du a terme la seva enquesta anual de satisfacció dels usuaris.

Notícia

El consum total d'aigua a la ciutat de Reus s'ha reduït un 12% en relació al mateix període de 2022, des que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va decretar l'alerta per sequera el passat 13 de juny.

Notícia

La Comissió especial de treball per una Nova Cultura de l'Aigua ha traslladat als òrgans de govern de l’Ajuntament dues propostes en relació a la construcció d’una nova estació regeneradora d’aigua i a la recuperació de nous i minats municipals.

Butlletí