Campanya de bones pràctiques mediambientals als edificis municipals de Reus

22/04/2021 - 09:47

La regidoria de Medi Ambient ha engegat una nova campanya de bones pràctiques mediambientals a vint-i-un edificis municipals. En total, s’estan instal·lant 2.162 enganxines de promoció de bones pràctiques en relació amb l’estalvi energètic, l’estalvi d’aigua, el reciclatge de residus i la mobilitat sostenible.

Els petits cartells incorporen un missatge que incideix en hàbits ambientals correctes i un recordatori de les accions que cal realitzar per contribuir a aquest. En concret, aquests missatges fan referència a qüestions com l’aprofitament de la llum natural i l’apagada de llums i pantalles; la climatització regulada per normativa (a l’hivern a 21 graus i a l’estiu a 26 graus); la regulació del consum d’aigua amb els polsadors dels WC o aturant l’aixeta mentre ens rentem les mans; el reciclatge de paper i altres residus; o accions de mobilitat sostenible i saludable com venir a la feina caminant, sempre que es pugui, o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor.

El regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, considera que “en matèria de medi ambient cada petit gest compta i, per tant, com administració pública també hem de predicar amb l’exemple. Aquesta campanya pretén fer-nos recordar aquests petits gestos perquè incorporem al nostre dia a dia aquells comportaments més respectuosos amb el medi ambient”. 

En concret, les enganxines s’han incorporat principalment a les zones comuns, sales de reunions i serveis dels següents edificis municipals: Mercat Central; Hisenda; Biblioteca Pere Anguera i Biblioteca Xavier Amoròs; Guàrdia Urbana; la Xarxa de Centres Cívics (del Carme, Mas Abelló, Mestral, Migjorn, Llevant i Ponent); el Casal de Dones; el Palau municipal; Mas Pintat i l’EBM Marfull i les escoles Rubio i Ors, Eduard Toda, Isabel Besora, Ciutat de Reus, Sant Bernat Calbó, Pi del Burgar i la Vitxeta. En el cas de les escoles públiques, s’han inclòs les què, per la seva grandària, consumeixen més recursos.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aigües de Reus publica “La revolució de les aixetes”, un conte infantil sobre l’estalvi d’aigua. El conte vol ser un toc d’atenció i de conscienciació sobre la necessitat de l’estalvi d’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.​

Notícia

Reus Energia ha completat recentment els tràmits com a comercialitzadora elèctrica; ha posat en funcionament sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i ha redactat dotze projectes per posar en marxa noves instal·lacions. Sis d’aquestes instal·lacions s’executaran en els propers mesos.

Article

El nombre d'usuaris ha estat de 935 amb més de 4 milions de minuts de recàrrega en total.

Butlletí