Cambrils renova el compromís per la recollida selectiva de la roba usada

Font: Ajuntament de Cambrils
31/05/2016 - 08:38

L’Ajuntament de Cambrils rubrica amb Humana un nou conveni que allarga la relació entre ambdues parts, iniciada fa 16 anys. Els recursos generats per la Fundació amb la gestió del tèxtil es destinen a programes de cooperació i ajuda social.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil, i l’Ajuntament de Cambrils han signat recentment un nou conveni per a què l’entitat sense ànim de lucre segueixi assumint la recollida selectiva de tèxtil usat al municipi. Aquest acord reafirma la col·laboració que el Consistori manté amb la Fundació des del 2004.

El conveni té una durada de quatre anys i garanteix una aportació anual de 4.750EUROS per a què el Consistori ho destini a una iniciativa de caràcter social. En concret, l’acord estableix que aquesta aportació continuï sent pel projecte “Fem Centre Obert a l’estiu”: és una activitat complementària i de continuïtat dels Centres Oberts municipals durant els mesos d’estiu. Està dirigit a nois i noies de 3 a 18 anys, preferentment amb situacions sòcio-familiars  de risc o marginació empadronats a Cambrils.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A Cambrils, la Fundació té instal·lats 19 contenidors (gràcies al nou conveni, la xarxa de punts de recollida ha augmentat de 15 a 19) on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.

Humana hi va recollir 65.630 kg de tèxtil usat al 2015, una xifra que representa un augment del 2,9% respecte l’any anterior (63.802 kg). Al primer trimestre d’enguany, elREGISTRE ascendeix a 13.434 kg.

A Catalunya, Humana disposa de 1.450 contenidors que l’any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat. A nivell global, la Fundació va recollir a Espanya 16.800 tones amb una plantilla de 450 treballadors, la qual cosa significa que genera una lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg.

Menys emissió de CO2

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 65,6 tones recollides l’any passat a Cambrils representen un estalvi de 208 tones de CO2 a l’atmosfera.

Sobre Humana

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des de 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social a Catalunya.

Humana disposa de 37 botigues de venda de roba de segona mà: a Barcelona (14 a laCAPITAL catalana i una a L’Hospitalet del Llobregat), Madrid (18), Sevilla (2) i Granada (2), que generen els recursos per al finançament dels programes de cooperació. La Fundació impulsa campanyes de sensibilització sobre la importància de la reutilització i el reciclatge del tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud.

La seu central és a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 32 països.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

Una carpa informativa s'ha instal·lat amb l’objectiu d'aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics.

Butlletí